NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, Özyayla Köyü Kur’an Kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Altunkaya, eğitimle alakalı denetlemelerde bulunduktan sonra öğrencilerle birebir ilgilenerek, eğitimin önemine binaen bilgiler aktardı.

Öğrencilere, yaptıklarından dolayı insanların en hayırlısı sınıfına dahil olduklarını müjdeleyerek, Kur’an kursu öğrencilerini ve öğreticisi olarak da Firedvs Adıyaman’a teşekkür etti.

Müftü Yardımcısı Altunkaya; “Aile hayatında hoşgörü, hanımlara karşı iyi davranmak, çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşmak ve ana-babanın hukukuna riayet etmekle sağlanır. Bu konularda Hz. Peygamber model ve örnek şahsiyettir.  O’nun eşlerine nasıl merhametle, iyilikle, sabırla, sevgiyle yaklaştığı bilinen bir husustur. Çocukları ve torunlarına karşı bir merhamet abidesi olan Hz. Peygamber sürekli olarak onlarla ilgilenmiş, sevgiyle ve yumuşaklıkla davranmıştır. O şöyle buyuruyor; “Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze saygı göstermeyen ve iyiliği emredip, teşvik edip kötülükten sakındırmayan, uzaklaştırmayan bizden değildir.” Buyurmuştur dedi.

Altunkaya konuşmasının ardından, 35 Kur’an kursu öğrencisine “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” isimli kitap hediye etti.