Amerika’da Kapadokya Rüzgarları Esti

ŞİKAGO’DA KAPADOKYA RÜZGARI ESTİ

T.C. Şikago Başkonsolosluğu ve Nevşehir Valiliği eşgüdümünde Nevşehir Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle düzenlenen “Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri” etkinliği sona erdi.

Binlerce Amerikalı ve Türk vatandaşların ilgi gösterdiği ve Şikago’nun en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan ve Chicago nehri ile NBC ve Chicago Tribune gökdelenleri arasında yer alan Pioneer Court’ta gerçekleştirilen “Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri” etkinliğine Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş ve Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan’ın yanı sıra Balloon Turca adına Habil Uluer, Kelebek Otel adına Ali Yavuz, Aydınlı Cave Hotel adına Mustafa Demirci, The Travellers Cave adına Bekir Coşkun, Otel Altınyazı adına Hakan Uzgören ve Evren Hançerlioğlu, Gamirasu Otel Adına İbrahim Baştutan ve Süleyman Çakır, Argos in Cappadocia adına Esin Sungur, Rock Valley adına Atacan Bedir, Göreme Turizm Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Türk Hava Yolları Nevşehir Satış Ofisi Müdürü Osman Taha Küçük, Nevşehir Üniversitesi ÜSET MYO Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül ve Öğretim Görevlisi Şükran Doğru Gürpınar, eğitimci yazar Oğuz Özdem ile program koordinatörü AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar katıldı.

T.C. ŞİKAGO BAŞKONSOLOSU FATİH YILDIZ NEVŞEHİR HEYETİNE RESEPSİYON VERDİ

Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliği, T.C. Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız’ın Nevşehir heyetine verdiği resepsiyon ile başladı.

Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Yıldız etkinliklere ilk defa bir ilin son derece profesyonel bir şekilde katıldığını belirterek Nevşehir heyetine teşekkür etti.

Kapadokya bölgesinin Amerika’da tanıtılması adına büyük hayretler içerisinde olduğunu belirten Başkonsolos Yıldız, festival ile birlikte Kapadokya’ya olan ilginin bir kat daha artacağına inandığını dile getirdi.

TÜRK HAVA YOLLARI ŞİKAGO TEMSİLCİLİĞİ AMERİKALI ACENTELERLE TOPLANTI TERTİPLEDİ

Türk Hava Yolları Şikago Temsilciliği, Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük’ün de destekleriyle Amerikalı Acenteleri, Kapadokya’dan gelen otel ve acente temsilcileri ile bir araya getirdi.

İkili görüşmelerin yapıldığı toplantı sonrasında Şikago’da hizmet veren acentelerin Kapadokya’ya daha çok program yapacaklarının altı çizildi

ŞİKAGO TÜRK FESTİVAL İ KAPADOKYA GÜNLERİ ETKİNLİĞİ GALA YEMEĞİ İLE BAŞLADI

Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliği Şikago’nun en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Pioneer Court’ta verilen Gala yemeği ile başladı. Şikago’nun önde gelen isimlerinin katıldığı Gala yemeğinde Türk halk dansları, Türk Müziği ile birlikte semazen gösterisi de yapıldı.

Program yürütücüsü Serkan Başar tarafından Kapadokya hakkında bilgilerinde verildiği gala yemeğinde  bazı katılımcılara Kapadokya tatili hediye edildi.

Kapadokya tatil paketlerinin ulaşım sponsorluğunun Türk Hava Yollarını, konaklama, tur ve balon gezisi organizasyonlarının ise Argos in Cappadocia, Gamirasu, Kelebek Otel, Aydınlı Cave, Museum ve Cappadocia Cave Resort ile Anatolia Balloon, Balloon Turca, Butterfly, Rock Valley ve Argeus’un yapacağı belirtildi

Gala Yemeği sonrasında desteklerinden ötürü Başkonsolos Fatih Yıldız’a Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Balloon Turca Genel Müdürü Habil Uluer tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Türk Hava Yolları Şikago Satış Ofisi Müdürü Hasan Levent Selvili’ye ise teşekkür plaketini İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar verdi.

KAPADOKYA ADINA HERŞEY ŞİKAGO’DA YERİNİ ALDI

Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliğinde hazırlanan Kapadokya standında Nevşehir Valiliği, KAPHIB, Nevşehir Üniversitesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Göreme Turizm Kooperatifi tarafından hazırlanan onbinlerce kartpostal, afiş ve broşürlerin yanı sıra katılımcı belediyeler tarafından hazırlanan hediye paketleri, peri bacası ve mantar kaya bibloları, nazar boncukları, Kapadokya balonları, Elis Hamam tarafından hazırlanan Türk Hamamı malzemeleri, Ortahisar Kültür Müzesi tarafından hazırlanan Uçhisar ve Ortahisar hatıra paraları ile Türk ve Kapadokya bayrakları ve kıyafetleri sunumu yapıldı.

AHİLER KALKINMA AJANSI’NIN DESTEKLERİYLE HAZIRLANAN GÖRSELLER BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hazırlanan ve Kapadokya adına her şeyin tanıtılmaya çalışıldığı 30 adet roll-up ve 3 adet örümcek stant da festivalde yerini aldı.

Amerikalıların büyük ilgi gösterdiği stantlarda Kapadokya ile ilgili materyaller ücretsiz olarak katılımcılara dağıtıldı. Amerikalılar stantlar önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

ANATOLIA BALLOON ve BALLOON TURCA BALONLARI FESTİVALE RENK KATTI

Kapadokya bölgesinin sıcak hava balonculuğu sektöründe önemli bir yere sahip olan Anatolia Balloon ve Balloon Turca balonları festivale renk kattı. Festival boyunca çalıştırılan balonlar Amerikalıların ilgi odağı oldu

AVANOSLU ŞABAN USTA ÇÖMLEK YAPTI

Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaklaşık 30 yıldır çanak çömlek ustası olarak faaliyet gösteren Şaban Topuz, organizasyon komitesinin özel davetlisi olarak Şikago’da düzenlenen festivalde gösteri yaptı. Şaban Usta, İngilizce ve Türkçe olarak yaptığı mizahi sunumlarla büyük ilgi topladı. Katılımcılar ayrıca Şaban Ustanın tezgahında çömlek yapmayı da denedi.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DOKUMA SANATI TANITILDI

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şükran Doğru Gürpınar etkinliğe katılanlara, yöresel kıyafeti ile birlikte ülkemizde yapılan dokuma sanatı ile ilgili bilgi verdi. Gürpınar, Hadosan Carpet’ın destekleriyle Şikago’ya getirilen dokuma tezgâhında, halı dokumacılığı ve Kapadokya bölgesinde yürütülen halıcılık sektörü hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Etkinliğe gelen Amerikalılar da Gürpınar ile birlikte dokuma yaptı.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FİLİZ KILIÇ HALI DOKUDU

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliğinde halı dokudu. Kılıç, kendisini izleyen Türk ve Amerikalı katılımcılara Türk el sanatı ve halı dokumacılığı hakkında bilgiler verdi ve Kapadokya bölgesinin halıcılık sektöründe dünyada önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.

BELEDİYELERİMİZ TARAFINDAN HAZIRLATILAN ÜRÜNLERE İLGİ BÜYÜKTÜ

Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliğine katılan Ürgüp, Gülşehir, Uçhisar, Ortahisar, Göreme, Nar ve Gümüşkent Belediyeleri tarafından hazırlanan ürünler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Ürgüp Belediyesi tarafından hazırlanan City Guide kitapları, Gülşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Mantar Kaya bibloları, Uçhisar ve ORtahisar Belediyeleri tarafından hazırlanan hatıra para ve peribacası bibloları, Göreme Belediyesi tarafından hazırlatılan Roma Kalesi bibloları, dergiler ve Kapadokya yastıkları ile Nar ve Gümüşkent Belediyesi tarafından hazırlatılan kartpostallar tüm katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı

ABD TELEVİZYONLARI KAPADOKYA STANDINDA CANLI YAYIN YAPTI

Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliğinde 4 eyalette yayın yapan Fox ve WGN Kanalları Kapadokya stantlarında canlı yayın yaptı. Kapadokya bölgesi hakkında önemli bilgilerin verildiği yayında ayrıca Kapadokya bölgesinde gerçekleştirilen sıcak hava balonculuğu ile çömlek ve dokuma sanatı da tanıtıldı.

Amerika televizyonlarına konuşan T.C. Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve program koordinatörü Serkan Başar, Şaban Usta tarafından yapılan çömlek sanatı ile Şükran Doğru Gürpınar tarafından yapılan dokuma sanatı hakkında bilgiler verdi.

Türk televizyonlarından TRT ve CNN Türk’ün de çekimler yaptığı festival medya değeri açısından önem kazanmış oldu.

TRT Televizyonlarına konuşan Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran “Nevşehir ve Kapadokya bölgesine ait ne varsa, hepsini Şikago’ya getirdik. Getirdiğimiz ürünleri burada Şikagolularla ve Türk vatandaşlarımızla paylaşıyoruz, Herkesi Kapadokya bölgesine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KAPADOKYA’NIN BİR FESTİVALDE TEK BAŞINA BİR DESTİNASYON NOKTASI OLMASI GURUR VERİCİ

Son yıllarda Kapadokya’yı önemli noktalarda tanıtabilmek için Nevşehir Valiliği ve KABHIB olarak büyük gayret gösterdiklerini belirten Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Amerika’da ilk defa böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ve binlerce Amerikalının katıldığı bir festivalde Türkiye’den sadece Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin yer almasından ötürü gurur duyduklarını belirtti.

Yapılan bu tanıtım faaliyeti ile birlikte, özellikle medyanın desteğiyle, Amerikalının Kapadokya’ya olan ilgisinin bir kat daha artacağına inandığını belirten Karaboran, ABD’de tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

TURİZMCİLER, AMERİKALILARA KAPADOKYA ADINA HERŞEYİ ANLATTI

Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliğine katılan turizm sektör temsilcileri, stantları ziyaret eden Amerikalılara Kapadokya’da yapılan yürüyüş, bisiklet, doğa sporlarından sıcak hava balonculuğu, atlı safari ve kaya otellerine kadar her şeyi anlattı.

Onbinlerce materyalin dağıtıldığı festivalde Amerikalıların Kapadokya stantlarına olan ilgisi büyüktü.

FESTİVALDE TÜRK KÜLTÜRÜ EN İYİ ŞEKİLDE TANITILDI

Kapadokya bölgesinin en iyi şekilde tanıtıldığı Şikago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinliğinde ayrıca semazenlerden, Türk folklor danslarına kadar Türkiye’nin tüm renklerine yer verildi. Her yerin Türk Bayrakları ile donatıldığı etkinlikle katılımcılara birbirinden farklı hediyeler de verildi.