"Anadolu Ajansı 93 yaşında" yazılı pankartın asılı olduğu Butterfly Balloons firmasına ait balon, güneşin doğuşu ile birlikte Göreme beldesinden havalandı.

 

Bugün 100'ün üzerinde balonun uçtuğu bölgede, AA pankartı turistlerin de dikkatini çekti.

 

"Anadolu Ajansı 93 yaşında" yazılı pankartı, kullandığı balona asarak uçan pilot Mustafa Turgut, yaptığı açıklamada, AA'nın 93. yıl dönümünü Kapadokya semalarında kutladıklarını söyledi.

 

AA imzalı haberlere her zaman güvendiklerini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:

 

"AA'nın kuruluş yıl dönümünü biz de bir uçuş gerçekleştirerek kutlamak istedik. Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri. Kurtuluş Savaşı'ndaki misyonunu hala aynı ciddiyette devam ettiriyor. Habere yorum katmadan bizlere ulaşmasını sağlıyor. AA imzasını gördüğümüz zaman habere daha çok güven duyuyoruz. Bugün çok güzel bir uçuş oldu. Hava şartları da bizim için çok iyiydi. "

 

-"Anadolu'nun haberlerini AA'dan alıyoruz"-

 

Almanya'nın Dortmund kentinden Kapadokya bölgesine tatile gelen Samet Can da Türkiye'nin gündemini AA'nın haberlerinden takip ettiğini belirtti.

 

Tatilinin bir bölümünü Kapadokya'da geçirdiğini ifade eden Can, "Bugün de AA'nın pankartının bulunduğu balonla uçtuk. Yurt dışında yaşayan bir Türk olarak Anadolu'nun haberini Anadolu Ajansı'ndan alıyoruz" dedi.