Buğday hasadı sonrası tarlasında biçilmiş olan ekinlerin toprakta kalan kök ve saplarını yakan bir çiftçi, tarlasında yangından kaçamayan yanmış hayvanları ve yavrularını görünce vicdan azabı çekip sosyal medyada paylaştı.Anız yangınları, tabiattaki canlıların hayatına mal olmaya devam ediyor.
Anız yangınından sonra karşılaştığı manzaraya dayanamayan bir çiftçi, vicdan azabını Facebook hesabından gözyaşlarıyla paylaştı.
Özelikle hasat döneminden sonra bazı çiftçilerin anız yakması ile tarlalarda bulunan hayvanlar yangından kaçamayıp yanarak telef oluyor.
Sosyal medya hesabından yaşadıklarını paylaşan, adını vermek istemeyen bir çiftçi, anız yakan diğer tarla sahiplerine seslenerek lütfen anız yakmadan önce diğer canlıları da düşünün dedi.
Anız yangınının ardından bir kuşun da yandığını belirleyen tarla sahibi, gördüğü manzara karşısında şoke oldu.
Yaşadıklarını Facebook hesabından paylaşan çiftçi tarlasındaki yangından sonra gördüklerini göz yaşlarıyla şu şekilde anlatıyor:
“Anızları yaktıktan sonra tarla içerisinde gezerken yanan bir cismin olduğunu fark ettim ve yaklaştım. Yanan cismin kuş olduğunu ve tamamen yandığını gördüm. Vicdan azabı yaşarken bir yandan da 'acaba bu kuş neden yangından kaçamamış' diye düşündüm. Ayağımla kuşu itekleyince başımdan kaynar sular döküldü, kuşun altında 3 tane yavrusunun olduğunu gördüm. Kuş, yangından yavrularını korumak için kaçmamış ve kendini feda etmişti. Allah’tan beni affetmesi için dua ediyorum.”
Aşağıdaki bu Resimleri paylaşan çiftçi “anız yakmadan önce lütfen bir kez daha düşünelim” uyarısı yaptı.
LÜTFEN ANIZ YAKMADAN BİRKEZ DAHA DÜŞÜNÜN !
Bu yaşanmış örneklerden sadece bir tanesi ve gözle görüleni, acaba anızla birlikte yanan haşere böcek vb. canlıları da düşünürsek,
ANIZ YAKMADAN ÖNCE LÜTFEN!!!! bir kez daha düşünelim anız yakmak toprağı verimsiz hale getiriyor..Buğdaydan Kalan nemlenip dusmuyor deyıp yakılan tarlalar acı sonuçlar verıyor..