Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından edindiğimiz bilgiye göre;Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri illeri ile ilçeleri sınırlarında, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve ilimiz Nevşehir e bağlı Avanos ilçemizden geçecek olan  “Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi” hakkında, ÇED toplantısı yapılacak.

Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri illeri ile ilçeleri sınırlarında, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi” hakkında, ÇED Yönetmeliğinin EK-III’de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığığa sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği’nin 8. maddesi gereğince ÇED süreci başlatılmış bulunmaktadır.

 

“Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi’ne ilişkin ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 20.11.2012 tarihinde Antalya, 21.11.2012 tarihinde Konya ve Aksaray, 22.11.2012 tarihinde de Nevşehir ve Kayseri illerinde Halkın Katılımı Toplantısının ilgili Valiliğin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince düzenlenmesi,  proje yeri hakkında bilgilenmek, görüş ve önerilerini bildirmek isteyen komisyon üyelerinin Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri Valilikleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İrtibata geçmeleri Bakanlıkca uygun görülmüştür. 

 

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com