Ürgüp’lü Makine Mühendisi Bülent Arıkal, Kavaklıönü mahallesindeki camiinin adını da taşıyan Merhum Arpacızade’nin 6. göbekten dedesi olduğunu ifade ederek, Akköy’ün karşısında eski Demirtaş köyünde bulunan mezarını güzel bir proje ile türbe şeklinde düzenleyeceğini söyledi.

Arıkal, urgup haber merkezimize yaptığı açıklamada, Merhum Arpacızade dedem, 1900’lü yıllarda Ürgüp’te yaşamış, iyi bir din adamı ve müderrismiş, Arpacızade’nin 6. göbektende olsa torunu olmak bize gurur verir, türbe fikrini Ürgüp Belediye Başkanımız Fahri Yıldız ile paylaştım, oda sağolsun ilgilendi, hemen yerine giderek türbenin yapımıyla ilgili fikir birliğinde uzlaştık, en kısa sürede Ürgüp’ün altıkapı türbesine benzer bir türbe şeklinde dörtgen yada sekizgen üstü açık bir türbe yaptıracağız. dedi.

Arpacızade hakkında, haberde kullanmak üzere biraz araştırma yapmamıza rağmen, Arpacızade Camii imam hatibi Adem Tanrıver’e ve Ankara’da yaşayan Prof. Dr. H. Hüseyin Dilaver’e ulaştık ancak bu kadar bilgi elde ettik. Bir döneme iz bırakan Arpacızade’nin mezarının türbeye çevrilme fikrine H. Hüseyin Dilaver hoca da çok sevindi. Bu konuda bir araştırma yapmaya başladığını fakat mezarının üzerindeki yazıların dahi okunamaz hale geldiğini, türbe yapma fikri nedeniyle Belediye Başkanı Fahri Bey’i ve işi omuzlayacak Bülent Bey’i tebrik ettiğini ifade etti.

Haber:Faruk Özzengin