NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de bütün gürültüsüyle devam eden eski hastane alanındaki zemin çalışmaları Başkan Hasan Ünver’in de çalışmanın belirlenen süreden daha önce tamamlanması yönündeki umudunu da bitiriyor.

Oldukça sert kaya zeminin aşılması ve halen temel atma aşamasına gelinememesi dolayısıyla Nevşehir Belediye Başkanı Ünver’in projenin 18 aydan daha az bir sürede tamamlanabileceği ifadelerini de boşa çıkardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Eski kadın doğum hastanesinin bulunduğu alan üzerinde neler yapılacağını ve bu çalışmanın neler ihtiva ettiğini ifade etmiş ve “Orası Nevşehir’in kalbi. 23 Kasım tarihinde ihalesi vardı oranın. Bu konuda yarılar aldık. Bunları dikkate alarak bu ihaleyi iptal edip 31 Aralık tarihinde yeniden ihale ettik. Sadece Noter masrafları 400 bin, Sadece inşaat giderleri 35 Trilyon lira. Belediyemiz 2004 yılındaki belediye değil. Birçok birim o dönemde yoktu. Personel sayımız artmadan hizmetleri sürdürüyoruz. Biz bunları hep bir araya toplayalım dedik. Bizden sonraki nesillerin övüneceği bir yapısı olsun istedik. Önünde 15 -20 bin kişinin toplanabileceği bir alan. Otopark alanı, alış veriş merkezi. Kapadokya Forum’un bir alternatifi şehir merkezinde oluşmuş olacak. 18 ay verdik. Daha kısa sürede bitirilmesi taahhüdünde bulundular. 405 işyeri bulunacak.” demişti.