1915'in 100'üncü yılında Ermeni örgütü ASALA ismi yeniden gündeme geldi. ASALA, 'Ermeni Gizli Ordusu' amblemiyle pek çok ülkenin temsilciliğine mektuplar gönderilmeye başlandı. 

Yeni Şafak'tan Çetiner Çetin'in haberine göre;
 6-7 Ekim olayları ile Türkiye'deki çeşitli çevreleri sokağa çekmeye çalışan karanlık güçler tekrar devreye girdi. Çözüm sürecindeki gelişmeler sayesinde PKK üzerinden istediği kaosu yaratmayı başaramayan eller, DHKP-C'yi harekete geçirdikten sonra ASALA terör örgütünü de yeniden sahneye sürme hazırlığında. ASALA, son günlerde yurtdışındaki birçok ülke temsilciliğe 'Ermeni Gizli Ordusu' amblemli kağıtla mektup göndermeye başladı.

'KARA LİSTE' TEHDİDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl 23-25 Nisan tarihlerinde Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümüne yönelik yoğun bir program önermesi ve Türklerle aynı cephede savaşmış olan devletlerin resmi temsilcilerini davet etmesi, Ermeni diasporasını rahatsız etmişti. Erdoğan'ın bu çağrısını “Ermenilere, hatta tüm dünya medeniyetlerine yönelik bir hakaret olarak” gördüklerini belirten ASALA, mektupta, törene katılan ülkeleri 'kara liste'ye almakla tehdit etti. Mektupta, Çanakkale etkinliklerine katılması beklenen 77 devletin 'Türk hükümetini desteklemekten' ötürü 'suçlu' ilan edileceği belirtildi.

TÖRENLER GERÇEKLEŞİRSE...
Örgütün antetli kağıdına yazılan mektupta Türk vatandaşlarına da Çanakkale anma programını boykot çağrısı yapan terör örgütü, “Bu törenin gerçekleşmesi halinde tepki verme hakkımızı saklı tutuyoruz” ifadesini kullanarak açık bir de tehdit savurdu. ASALA'nın geçtiğimiz aralık ayından buyana yeniden Avrupa'da hücre yapılanmasına giriştiği öğrenildi. Ermeni nüfusun yoğun olduğu Fransa, Almanya ve Belçika'da militan devşiren örgüt, ilk etapta eğittiği 21 teröristle, özellikle nisan ayı içinde faaliyet hazırlığında. Güvenlik kaynakları, yeniden gündem olma amacındaki ASALA'nın, terör eylemi için bir Avrupa ya da Güney Amerika ülkesini seçebileceğini kaydediyor.