Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, sınavla ve secimle olan başarıların suni başarı olduğunu vurgulayarak, asıl başarının milli ruhla var olmak ve imanla yaşamak olduğunu söyledi. 

Dürüstlük vurgusuysa yapan başkan Ali Türker, bu konuda Ahi Evran'dan örnekler vererek, "Ne Eğrice tok gördüm, Ne doğruda aç" sözünü hatırlattı. 

Başkan Türker'in o çok konuşulacak açıklaması şu şekilde, "Sınavlar ve seçimlere bağlı başarılar bizler için suni başarılardan ibarettir. Belirli bir zamana sığdırılmış sınavlar, ölçme ve yerleştirme aşamalarının üstüne çıkamaz. Asıl başarı, kişinin ne işle uğraşırsa ugraşsın İslam ahlak ve fazileti Türklük gurur ve şuuru ile hareket etmesidir. Vatandaşlarımız alîm de olsa işci de olsa esnaf da olsa büyük veya küçük ticaret işleri ile de uğraşsa, işlerinde bu minvalde hassasiyetler güderse muasır medeniyetler ülkümüze yaklaşmış oluruz. Mevzu avukat, doktor, mühendis, öğretmen vb. iş sahibi olmaktan ziyade; dik olmak, doğru olmak ve insan olmaktır. Nitekim şîarımızda, kültürümüzde örnek alabileceğimiz, 'Ne eğride tok gördüm, ne doğruda aç' diye dürüstlükten sapkınların korkulu rüyası Ahi Evran'lar, tahsilini tamamlayıp, alanında uzmanlaşıp meclise bakan olarak girerek sınırlarımızdaki  kaçakçılığı sıfıra indiren Gün Sazaklar, Hak yolunda ölüme 'düğün' diye koşan Kurtkaya'lar, 'zalime bir daha kimse duruş gösteremez sanılmasın' diye Kerbela'da şehadete bile isteye yürüyen yiğit Hüseyin'ler vardır. Ülkücü bu şahsiyetlerin izini kaybetmeyenlerdir.

Ülkücü işini en iyi yapandır.

Ülkücü mert olandır.

Ülkücü namerde set olandır.

Ülkücü tarafı net olan karıncadır.

Ülkücü hürriyeti için gerekirse damarlarını dişleri ile kopartan bozkurttur.

Ülkücü liderinin yanında olandır.

Ülkücü yaşayan şehittir.

Ülkücü Allah'a kul olan.

Dini baştacı İslam için şehadete gözleri kapalı koşandır.

Ülkücü Serdar olandır.

Ülkücü Serdarının yanında olandır."