Çoğunlukla Nevşehirlilerin bulunduğu Almanya'nın Neuss Şehrinde yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin kurduğu Erftal Anadolu 98 takımının çoğu Nevşehirli (Gülşehir, Çat, Abuşagı, Fakuşağı, Mahmat) olunca, Soyisimleri de tabii hep tanıdık: Tosun, Yaşar, Avgören, Altuntaş, Baş, Dağ, Durak, ,Deş, Yılmaz...

Ligde 3.sırada yer alan Erftal Anadolu 98 takımımız hemen 4.sırada yer alan Mesopotamia takımı ile play off mücadelesi için karşı karşıya geldiler. Almanya 11. Amatör lig (Kreisliga C) mücadelesinde Mesopotamia takımı, Erftal Anadolu ile oynadığı maçta terör örgütü yandaşı sloganlar attı. Anadolu skoru 3-0 yapıp asker selamı çakınca, Mesopotamia sahadan kaçtı.

Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdiler. Taraftarların tek tek aranarak tribüne alındığı maça 700 biletli seyirci geldi.

Almanya 11. Amatör lig (Kreisliga C) takımlarından Erftal Anadolu 98, kendi sahasında takipçisi Mesopotamia takımını ağırladı.

Rakip takım maç boyu Erftal Anadolu 98 taraftarlarını tahrik ettiler...

Mesopotamia seyircilerinin spora yakışmayan tahrikkar tutumları ile "Şehitler ölür, vatan bölünür" gibi PKK yandaşı sloganları büyük tepki çekti. Provokasyona gelmeyen Nevşehirli takımımız Anadolu 98 cevabını sahada verdi.

Karşılaşmanın 61. dakikasında skoru 3-0 getirince, golü atan futbolcumuz maç boyu terör sloganları atan seyircilere dönerek "asker selamı" verdi.

10 kişi kaan rakibi önünde 3-0 mağlup durumda olan ve ASKER selamını bahane eden Mesopotamia oyuncuları, sahadan çekildi.

Maç hakkındaki kararı federasyonun vermesi bekleniyor.

Anadolu maçtan sonra Facebook sayfasında yayınladığı bildiride, "Yürüyüş yapmak istiyorsanız polisten izin alın ve yürüyün. Futbol sahaları siyaseti protesto etme yeri değildir" dedi. 

Nevşehir FİB Haber merkezi olarak Anadolu 98 takımımıza başarılar diliyor, karşılaşmanın Anadolu 98 lehine 3-0 olarak tescil edilmesini bekliyoruz.

İşte karşılaşmayı 2-0 a getiren o maçın görüntüsünü izlemek için TIKLAYINIZ!