Avanos Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye İş Kurumu ve Avanos Belediyesi arasında “Toplum Yararına Programı” protokolü imzalandı.
Proje kapsamında; Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ile Çalışma ve İş Kurumu Nevşehir İl Müdürü İlhan TEMEL, "Toplum Yararına Programı” çerçevesinde iki kurum arasındaki anlaşmayı belirten işbirliği protokolü sözleşmesine imza atarak projeyi hayata geçirdiler.

"Toplum Yararına Programı” kapsamında Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen eğitimleri tamamlayan ve sertifikalarını alan işçiler, Avanos ilçemizde şehir içi yol ve kaldırımların düzenlenmesi,  şehir geneli çevre temizliğinin yapılması, park-bahçe düzenlemeleri,  ağaçlandırma ve yeşil alan bakımları vb. gibi çeşitli görevlerde çalışacaklar.

"Toplum Yararına Programı” kapsamında çalışan işçilerin giderleri, Çalışma ve İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Toplum Yararına Programı projesi çerçevesinde belirtilen işlerde gerçekleştirilecek uygulamalar sayesinde belediyemizin yürüttüğü çalışmalarla ilçemiz daha güzel, rahat ve düzenli hale gelecek.