Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinden sokak hayvanlarını sahiplenebilirsiniz.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sokak hayvanlarını rehabilite çalışmalarının sürdürürken, rutin çalışmaların yanı sıra sokak hayvanlarının sahiplendirilmesine de yardımcı oluyor. Merkeze müracaat eden vatandaşlar, gerekli bakımları, aşıları ve kısırlaştırma işlemleri yapılarak rehabilitesi tamamlanmış sokak hayvanlarını sahiplenebilmektedir.

5199 sayılı Hayvanların Korumasına dair yönetmelik gereğince ekipler tarafından toplanan sahipsiz sokak hayvanlarının gerekli bakım, muayenesi ve aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılmakta, sağlıklı olanlar tekrar doğal ortamına bırakılmakta ve sağlıksız olanların ise merkezde bakımları yapılmaktadır.

Merkeze getirilen hayvanlar, ön muayeneden geçirilerek iç dış parazit aşıları, kuduz aşısı, uyuz tedavisi ve kısırlaştırma ameliyatı yapılarak küpe takılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Bu işlemler süresince gözetim altında tutulan, sosyal yönden uyumlu ve sağlıklı olan hayvanlar sahiplendirilmekedir.

Hayvan edinmek isteyen vatandaşlar, hayvan barınağından ücretsiz olarak sokak hayvanı sahiplenebilmektedirler. 18 yaş üstünün yararlanabildiği hizmetten velileri ile beraber gelen çocuklar da hiçbir ücret alınmadan köpek sahiplenebileceklerdir.