Avanos Köprüsü ve köprü girişlerinin mimari projelerinin elde edilme işi, Avanos Belediye Başkanlığı tarafından "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde düzenlenen "Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması"yla 39 proje içerisinden birinci olan proje sahipleri, danışman jüri üyeleri ile bir araya gelerek projeleri hakkında sunum yaptı.

Avanos çarşı merkezine ulaşımı ve trafiği rahatlatarak,  kent içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla ve önemli ulaşım aksı olan Tarihi Taş Köprünün araç trafiğinden yükünü azaltmak için yarışma yoluyla mimari köprü projesini elde etmeye yönelik belediyemiz tarafından yapılan yarışma sonucunda birinci olan proje ekibi, Karayolları Kayseri Bölge Müdürü Aydın DOĞAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Mürşit GÜNDAY, Aslı ÖZBAY ve Süreyya URAL'dan oluşan jüri üyeleri ve değerlendirme kuruluna sunum yaparak, projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması sunum toplantısının ardından heyet, Belediye Toplantı Salonunda proje sergisini gezerek yarışmaya katılan diğer projeleri inceledi. Daha sonra Kızılırmak kenarında keşif ve gezi yapılarak Sur Balık Restaurant’ta sohbet edildi.

 

Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışma Sergisi 15 Haziran tarihine kadar Belediye Toplantı Salonunda açık kalacak ve vatandaşlarımız tarafından gezilebilecek.

 

Dereceye giren proje sahiplerinin ödülleri, 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Belediye Toplantı Salonunda düzenlenecek olan kolokyumda takdim edilecek.