19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLIK SPOR BAYRAMI AVANOS'TA COŞKUYLA KUTLANDI                               

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının 94. Yıl Dönümü, Avanos'ta  tören ve etkinlikler ile kutlandı.

 

Yürüyüşte Bayrağı taşıyan gençler yürüyüş sırasında 'Ne mutlu Türk’üm diyene', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Vatan, millet, bayrak bizim' sloganları attı.

 

İŞTE 1919 METRELİK DEV TÜRK BAYRAĞI / AVANOS

 

Güzergahta evleri bulunanlar ise Türk Bayrağı'nın geçişini evlerinin balkonlarından alkışlarla destek vererek seyretti.

 

Bu yılki kutlamalar çarşı merkezinde Cumhuriyet Meydanında, Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni ile başladı. Saat 10:00’ da Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün çelenk sunumu ile başlayan törenin ardından Belediye Başkanlığımız ve Avanos Kaymakamlığı'nın katkılarıyla organize edilen "Gençlik ve Bayrak Yürüyüşü" ile devam etti. Gençlik ve Bayrak Yürüyüşü kapsamında Cumhuriyet Meydanında 150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağımız gençler ve vatandaşlarımız tarafından marşlar eşliğinde omuzlanarak taşındı. Kortej halinde yürüyerek Orta Mahalle, Kız Öğrenci Yurdu arkasındaki tören alanına geçildi. Burada Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ tarafından günün anlam ve önemine dair yapılan açılış konuşmasına müteakip Kardelen Koloji'nin minik öğrencileri tarafından jimlastik gösterisi sergilendi. Evranos Restaurant Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından ilçemizde çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Spor dallarında dereceye giren öğrencilerin ödül ve kupaları, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, İlçe Garnizon Komutanı Serkan KOCAMANOĞLU, Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet TUTAL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer ALKAN tarafından öğrencilere takdim edildi.

 

Tören alanındaki ödül takdiminin ardından vatandaşlarımız ilçe protokolümüz ile birlikte dev bayrağımızı omuzlayarak, Taş Köprü üzerinden geçip, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünden dönüş yaparak Çumhuriyet Meydanında yürüyüşü tamamladı.