Basında bu sabah yer alan Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda personelin "Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit" olduğu haberleri şehit aileleri ve yakınlarını üzerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 12. Zirvesi'nin ardından özel uçak "ANA" ile saat 18.15'te yurda döndü. Havaalanında bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Afyonkarahisar'da cephanelik patlamasında şehit olan 25 asker için düzenlenen 'Şehit Personel Formu'nda "Görev sırasında DOĞAL AFET nedeniyle şehit olan personel..." yazılmasına tepki gösterdi.

 

 

 

Erdoğan, "Afyon'daki şehitlerimizle ilgili raporlara katılmıyorum. Genelkurmay Başkanından öğrenmem lazım. Çıkardığımız yasa aslında bu şehitlerimizi kapsayan bir yasadır. Oradaki görevi esnasında böyle bir olayla karşılaşmayı bırakın yoldaki askerimiz bile böyle bir olayla karşı karşıya kalsa hepsini kapsıyor. Bunları görüşür gereğini yaparız. Bütün şehit aileleri müsterih olsun" dedi.

 

Başbakanın bu açıklaması şehit ailelerini bir nebze olsun rahatlatırken vatandaşlar aynı gün içerisinde yetkililerden gelen birbirinden farklı 2 açıklamanın bu türden hassas bir konu için fazlasıyla ciddiyetsiz olduğunu söylediler.

 

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan piyade onbaşı Emre Yıldırım, memleketi olan Avanos’a bağlı Paşalı köyünde 7 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen askeri törenle toprağa verilmişti.