Nevşehir in Avanos ilçesinde Belediye çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.İşte Avanos’ta günün gelişen olaylarından derlediğimiz haberler:Avanos Çarşı Merkezinde Yol ve Kaldırımlar Tazyikli Su İle Yıkanarak Temizleniyor.Hakan Mert Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Parçaları ile Coşkulu Bir Gece Yaşattı. Avanos Belediye Başkanı Körükcü, Belediye Birim Müdürleri ve Teknik Ekibiyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi. Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyumu…

 

 

 

"Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri" kapsamında devam eden canlı müzik performanslarımız, 22 Haziran tarihinde Coşkun SABAH’ın sahne alacağı ikinci büyük halk konserimize sayılı günler kala halkımızın ilgi ve katılımı ile devam ediyor.

 

Çarşı merkezinde gerçekleştirilen canlı müzik performanslarında, 15 Haziran 2013 Cumartesi  akşamı Hakan MERT sahne aldı. Seslendirdiği Türk Sanat ve Halk Müziği parçalarıyla dinleyicilerin beğenisini kazanan ses sanatçısı Hakan MERT, birçok istek parçayı da vatandaşlarımız için seslendirdi.

 

Cumartesi akşamı Cumhuriyet Meydanını dolduran yerli ve yabancı çok sayıda vatandaşımız hareketli parçalarla haftanın stresini atarak, oyun havalarıyla oynayarak eğlendiler.

 

Avanos Çarşı Merkezinde Yol ve Kaldırımlar Tazyikli Su İle Yıkanarak Temizleniyor

 

Belediyemiz  ekipleri tarafından çarşı merkezimizdeki yol ve kaldırımlar tazyikli su ile yıkanarak temizlik yapılıyor.

 

Temizlik ekipleri yol ve kaldırımları önce deterjanlı sonrada tazyikli su ile yıkayarak toz ve toprak gibi maddelerden arındırıyor. Temizlik çalışmalarına İtfaiye ekiplerimizde destek veriyor.

 

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların tatile girmesi ile birlikte yoğunluk kazanan ilçemizde, vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve temiz ortak yaşam alanları sağlamak üzere merkezi başlatılan tazyikli su ile temizlik çalışmaları; Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Belediye Başkan Yardımcımız Orhan TAŞ ve birim müdürlerimizin öncülüğünde, belediye ekiplerimiz tarafından yapılıyor.

 

Yeşilbaş camii altından başlayan çalışmalar, Çarşı merkezi ve Orta Mahalle istikametinde yürütülüyor. Yol ve kaldırımlara İtfaiye aracımız ile deterjanlı su sıkıldıktan sonra temizlik işçilerimiz tarafından fırçalarla kaldırımlar yıkanıyor. Çöp konteynırlarının bulunduğu yerler özellikle yıkanıyor. Kirli su yağmur mazgallarına süpürüldükten sonra tanker ile temiz su sıkılarak ikinci yıkama işlemi yapılıyor.

 

Avanos Belediye Başkanı Körükcü, Belediye Birim Müdürleri ve Teknik Ekibiyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

 

Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Belediye birim müdürlerimiz ve teknik personelimizle birlikte kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 

Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Belediye Başkan Yardımcımız Orhan TAŞ, birim müdürlerimiz ve belediye teknik personellerimiz ile Mado Cafe’deki kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, çalışmaları değerlendirdi ve personellerimizin sıkıntılarını dinledi.

 

Toplantıda; Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, belediyemizin birimler bazında yürüttüğü çalışmalarını değerlendirerek, personellerimizin sorunlarını dinledi. Ayrıca ilçemizin ileriye dönük alt ve üstyapısına ilişkin devam eden önemli projeleri arasında olan yeni köprü, Toki, içme suyu şebeke hattı yenileme, yol yapım çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunarak çalışmaların ayrıntıları hakkında personelimize bilgiler verdi.

 

Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyumu

 

“Avanos'un  Yeni  Köprüsü  ve Çevresi Mimari Proje Yarışması” ödül töreni ve kolokyumu, 15 Haziran 2013 Pazar günü Double Tree By Hilton Avanos Kapadokya Otel’de düzenlendi.

 

Avanos Köprüsü ve köprü girişlerinin mimari projelerinin elde edilme işi, Avanos Belediye Başkanlığı tarafından "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde "Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması" 39 proje içerisinden jüri kurulunun değerlendirilmesi ile belirlenmiş ve ilan edilmişti.

 

Belediye Toplantı Salonunda sergiye çıkartılan projelerin sergilenmesinin ardından, 15 Haziran 2013 tarihinde, Double Tree By Hilton Avanos Kapadokya Otel’de yarışmaya katılan projele müellifleri, Nevşehir ve Avanos protokolümüz, jüri üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreni ve kolokyum ile sahiplerine teslim edildi.

 

Ödül töreninde Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, mevcut taş köprümüz hakkında bilgi vererek, yaklaşık 110 yıldır bir köprüden beklenen bütün ihtiyacı karşılayan tarihi taş köprümüzün artık ağır ve büyük araçların geçişine uygun olmadığını, İl ve İlçe Trafik Komisyonu kararları ile yakın zamanda otobüs trafiğine de kapatılarak büyük araçların çevre yolundan şehir merkezine ulaşımlarının sağlandığını ifade etti. Yeni yapılacak köprü ile Avanos’un en büyük ihtiyaçlarından birisinin olan çarşı merkezine ulaşımı sağlamak üzere mimari köprü proje yarışması ile elde edilen proje doğrultusunda, önümüzdeki yılın sonlarına kadar köprünün tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

 

Ödül töreni ve kolokyumun açılış konuşmasını ve sunumunu yarışma jüri üyelerimizden Mimar Aslı ÖZBAY yaptı.  Ardından önce teşvik ödülleri, sonra da asıl derece ödülleri sahiplerine takdim edildi. Teşvik ödüllerini Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve jüri üyelerimiz takdim etti. Derece ödülleri; Nevşehir Valimiz Mehmet CEYLAN, Nevşehir Jandarma Alay Komutanı Dursun ERTUĞRUL, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından kısa bir ara verildikten sonra yarışmaya katılan proje sahipleri ile jüri üyelerinin karşılıklı görüşlerini beyan ederek soruları yanıtladıkları kolokyuma geçildi.

 

Kolokyumda jüri üyeleri yarışma ve değerlendirme süreci ile ilgili fikirlerini belirttikten sonra, proje sahiplerinin yönelttiği soruları yanıtladılar. Mimari proje yarışmalarının geleneği olarak son sözü birinci olan proje sahiplerine bıraktılar.