Avanos bugün 2015 yılının en soğuk günlerinden birine uyandı. Termometreler sabah vakitlerinde -9 dereceyi gösterirken, Avanos’ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yılda birkaç gün görme fırsatı yakalayabileceğiniz nadir güzellikler de sunmuyor değil.
Avanos’un son zamanlardaki en soğuk günlerinden birinin yaşadığını şu günlerde, görülesi manzaraları kristal tablolar olarak sunuyor. Şehri etkisi altına alan soğuk hava, bir diğer yüzünü gözlere beyaz tuvale çizilmiş sanat eserleri tadında sergiliyor. Sahil boyundaki söğüt ağaçları kristal avizeleri andırıyor. Ağaç dalları kar ve buz sarkıtlarıyla süslenmiş. Kızılırmak bu güzelliği doya doya seyretmek ve zevkine ermek için adeta durmak istiyor hallakta. Bu sessizliği ve büyüyü bozan tek şey Avanos un ve Kızılırmak in yaramaz çocukları Kazların sesleri oluyor zaman zaman.

Avanos’u etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışının ikinci günü sabah vakitlerinde termometreler -9 dereceyi gösterirken, gece ibre -17 derecelere kadar iniyor. Bu soğuk güzellik bir kaç gün daha sürecek. Özellikle gecenin sessizliği ve sabahın ilk ışıkları bu güzelliğin en güzel yaşanabildiği zamanlar.