Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Antalya için en önemli projelerden bir tanesinin, Antalya'dan Konya'ya, Aksaray'a, Nevşehir, Kayseri'ye uzanan turizm hızlı tren hattı olduğunu belirtti.

Ak Parti İl Kongresi için Antalya'ya gelen Bakan Lütfi Elvan, bu projenin uygulama projesinin bu ay ihale edileceğini söyledi. Elvan, "Saatte 200 kilometre hız yapacak. 2015 yılsonunda kazmayı vuracağız ve demiryolu yapımına başlayacağız" dedi.

Bakan Elvan, Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattını inşa etmeyi planladıklarını açıkladı.

Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattını inşa etmeyi planladıklarını belirten Elvan, "Turizm hızlı tren hattı projesiyle Antalya'daki turistlerin Ürgüp, Nevşehir, Kayseri ve Konya'ya uzanmalarını sağlayacağız. Bir aylık süre içerisinde uygulama projesinin ihalesine çıkıyoruz. Hedefimiz 2015 yılı sonu itibarıyla bu hattın inşaatına başlamak" dedi.
Antalya'yı Eskişehir, Bursa ve İstanbul'a bağlayacak hızlı tren hattıyla 2023 yılı perspektifi içinde projenin yapımına başlanacağını belirten Bakan Elvan, Antalya kent merkezinde Expo 2016 çalışmaları kapsamında 18 kilometrelik hafif raylı sistemi de Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapacaklarını açıkladı.

Karayolları alanında Antalya'yı Alanya'yı otobanla bağlayacaklarını belirten Bakan Elvan, proje ihalesinin 2015 yılı içinde yapılacağını söyledi. Antalya- İzmir otoyol projesinin de gelecek yıllarda, 2023 yılından önce yapımını gerçekleştireceklerini anlatan Bakan Elvan, Antalya- Mersin karayolunun ise son 50 kilometresinin kaldığını belirterek, "Bu kesimi 2016 yılında tamamlayacağız ve Antalya'yı Mersin'le buluşturacağız" dedi.