Bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 'nın kapanış töreni Atatürk Olimpiyat Stadı 'nda gerçekleşti.

Cemaatin organize ettiği Türkçe olimpiyatlarına Kazlıçeşme'deki miting sonrasında Başbakan Erdoğan da katılırken, Fethullah Gülen de ABD'deki evinde olimpiyatları televizyonda izledi. Geceye ise Fethullah Gülen'in evinde olimpiyatları izlerken çekilen bu fotoğraf damgasını vurdu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sizler bozkırdaki fidan gibi, çölün ortasındaki vaha gibi, kuruyan dudaklarda bir damla su gibi, kararmış dudaklarda bir damla merhamet gibi en zor zamanlarda bize güzeli anlattınız bize güzeli hatırlattınız. 3 haftadır Türkiye'de birbirinden taban tabana zıt iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı sapan vardı molotof kokteyli vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı Türkü vardı Şiir vardı.' diye konuştu.

FETHULLAH GÜLEN DE CANLI İZLEDİ
Erdoğan'ın konuşması stadyumda ayakta alkışlanırken zaman zaman da 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atıldı. Öte yandan Fethullah Gülen de Başbakan Erdoğan'ın bir çok haber kanalında canlı yayınlanan konuşmasını izleyenler arasındaydı.



İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları..
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde sizleri selamlıyorum. Uluslararası Türkiye Derneği'ne bu yıl 11. kez bize bu coşkuyu bu sevinci yaşatttığı için yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Bizlere ayna tutan bizlere bizi anlatan kardeşlerime selamlarımı sunuyorum. Kendilerini Türkçe'ye Türkiye'nin barış mücadelesini Türkçe anlatmaya adamış yollara çıkmış sevgili öğretmenlerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.

3 HAFTADIR TABAN TABANA ZIT 2 FOTOĞRAF VAR
Sizler bozkırdaki fidan gibi, çölün ortasındaki vaha gibi, kuruyan dudaklarda bir damla su gibi, kararmış dudaklarda bir damla merhamet gibi en zor zamanlarda bize güzeli anlattınız bize güzeli hatırlattınız. 3 haftadır Türkiye'de birbirinden taban tabana zıt iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı sapan vardı molotof kokteyli vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı Türkü vardı Şiir vardı.

Bir tarafta çatışma vardı bir tarafta kardeşlik dostluk barış vardı. Bir tarafta vandallar bir tarafta gönül dili Türkçe'ye sarılmış barış elçileri vardı. Bir tarafta hakaret vardı, sövgü vardı tahammülsüzlük vardı ama diğer tarafta sevgi vardı, aşk vardı, hoşgörü vardı.

Dövene elsiz gerek sövene dilsiz gerek diyen engin neferler vardı. 

Yıkmak, insanlara yapmak gibi kıymet mi verir ? 
Onu, en çolpa herifler de, emin ol becerir. 
Sade sen gösteriver ‘İşte bu dur kubbe’ diye İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye. Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhat, o zaman 
Bir Süleyman daha lazım yeniden, 
Bir de Sinan…






BİZİM DERDİMİZ YUNUSLAR MEVLANALAR YETİŞTİRMEK
Biz barbarların değil bu ülkeye hizmet edecek Sinan'ları yetiştirecek bir mücadelenin içindedir. Bizim derdimiz Nil nehrinin kenarında dolaşacak Yunus Emreler yetiştirmektir. Bizim derdimiz Mevlanalalar yetiştirmek. Bizim derdimiz arkamızda çil çil topraklar değil gönül erleri yetiştirmek. Bizim meselemiz Tuna ile Nil'i Fırat'la Dicle'yi kucaklaştırmak. İşte bugün bir kez daha bunun büyük bir coşkusunu yaşıyoruz. Tüm gönüller arasında Türkçe üzerinden köprüler kurmanın keyfini yaşıyoruz. Adeta karşımda İbrahim Tatlıses'i gördüm.

BİZE BU GURURU YAŞATTIĞINIZ İÇİN SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Allah şifalar versin bu kadar yaşta adeta bir İbrahim Tatlıses, Bulgaristan'da 12 yaşındaki yavrumuzu dinledim. Baktım ki bambaşka.. Dilinde değil gönlünden hücrelerinden geliyor. Kutluyorum tebrik ediyorum. Hepsi birbirinden güzel hepsi birbirinden başarılı. Bize bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Hepimiz Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocuklarıyız. Lisanlarımız Türkçe olabilir, Kürtçe olabilir. Urduca, Boşnakça, İspanyolca olabilir. Ama hepimiz Adem ve Havva'nın çocukları olarak gönül diliyle konuşabiliriz anlaşabiliriz muhabbet edebiliriz. Hepimiz barış istiyoruz. Hepimiz çocukların katledilmediği babaların çatışmalarda ölmediği bir dünyanın özlemini hasretini yüreklerimizde taşıyoruz. Hacı Bektaşı Veli ne güzel söylemiştir: Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda Bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda.Hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda.

O YOLDA FİTNE TUZAKLARI VARDIR
İlahi mesajın emrettiği gibi tanışasınız emri mucibince çatışmanın değil muhabbetin olduğu bir dünyanın hasretini çekiyoruz. Böyle bir dünya için mücadele etmek elbette zordur. Barış mücadelesi gönül mücadelesi zordur engebelidir. O yolda fitne tuzakları vardır. O yolda dünyevi zevkleri işaret eden şeytan tuzakları vardır. Biz bu münafık tuzaklara karşı hep uyanık olacağız. 

Bizim millet olarak en değerli hazinemiz kardeşliğimiz. Bu güne kadar ne kaybettiysek kardeşlik hukukumuzu bozanlar yüzünden kaybettik. Güzel Türkçeyle yeryüzünün en uzak diyarları arasında köprüler inşaa ederken dedikoduyu yanımıza asla iliştirmeyeceğiz. 

Bize bu yolu açan büyüklerimize, yüreklerimize su serpen, Türkiye'de güzel şeyler oluyor dedirten, kardeşlerimize, Türkçe sevdalı kardeşlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Türkiye'den ayrılacak kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Anne babanıza bizim kalbi mesajlarımızı iletin. 

Güzel bir gece, geleceğiniz aydınlık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun.