NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Bakkal ve Bayiler odası Başkanı Yaşar Göncü, süper ve Hiper marketlerin şehir dışına çıkarılması ya da yeni kurulacakların şehir dışında bir alanda yerleştirilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli bir haber beklediklerini söyledi.

Konunun yıllardır gündemde bulunmasına karşın henüz bu konuyla ilgili bakkal esnafının beklediği müjdeli haberin kendilerine ulaştırılamadığına değinen Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Göncü, konuya ilişkin müjdeli bir haber beklentisi içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Süper ve Hiper marketlerin tüm ülke genelinde olduğu gibi küçük esnafı ve bakkal esnafını bitirdiğini, ekonomik olarak bakkallara yaşama şansı tanınmadığını söyleyen Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Göncü, “Yıllardır bu konu gündemde. Bu sadece ilimizin değil ülkemizin bir sorunu haline geldi. Şehir merkezlerindeki süper ve hiper marketler küçük esnafı olduğu kadar bakkal esnafını da ekonomik açıdan bitirme aşamasına getirdi. Bu durum bakkalların en büyük yarası. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan konuya ilişkin müjdeli bir haber beklentimiz halen sürüyor” diye konuştu.