Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Gülşehir’e bağlı Ovaören beldesinde devam eden Yassıhöyük ve Topakhöyük 'deki kazı çalışmalarını inceledi.
 
Yapılan çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteği ile 1 Ağustos 2013 de başlayan bu yıl ki kazı çalışmalarına ilişkin olarak Gülşehir'e bağlı Ovaören beldesinde bulunan Yassıhöyük ve Topakhöyük"de Gazi Üniversitesi'nden 20 kişilik teknik ekip ve 30 işçiyle, büyük bir titizlikle devam ediyor.
 
Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mevlüt Coşkun ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kazılarda ortaya çıkartılan çeşitli eserlerin de yer aldığı Kazı Evi'nde de incelemelerde bulundu.
 
Burada bir açıklama yapan Prof. Dr. Şenyurt, Eylül ayı sonuna kadar sürecek çalışmalarda, toprak altındaki mimarileri ve surları gün ışığına çıkarmaya devam edeceklerini dile getirdi. Şenyurt, bu yıl çalışmaların sonunda Ovaören'de antik bir kentin önemli kısmının görüleceğini kaydetti.
 

 ÜNVER,YASSIHÖYÜK V E TOPAKHÖYÜK  KAZI ALANINI ZİYARET ETTİ

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören beldesinde devam eden Yassıhöyük ve Topakhöyük ’deki kazı alanını ziyaret ederek  Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt’dan yapılan kazı çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteği ile 1 Ağustos 2013 de başlayan bu yıl ki kazı çalışmalarına ilişkin olarak  Gülşehir'e ilçesine bağlı  Ovaören beldesinde bulunan Yassıhöyük ve Topakhöyük'’de Gazi Üniversitesi’nden 20 kişilik teknik ekip ve 30 işçiyle başlatılan kazı alanında kazı başkanı Prof. Dr. Süleylman Yücel Şenyurt’dan yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aldı.

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mevlüt Coşkun’un da katıldığı ziyarette Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kazılarda ortaya çıkartılan çeşitli eserlerin de yer aldığı  Kazı Evi’nde de  incelemelerde bulundu.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şenyurt, Eylül ayı sonuna kadar sürecek çalışmalarda,  toprak altındaki mimarileri ve surları gün ışığına çıkarmaya devam edeceklerini dile getirdi. Şenyurt,  bu yıl çalışmaların sonunda Ovaören'de antik bir kentin önemli kısmının görüleceğini  kaydetti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, doğası ile de bir dünya şehri olan Nevşehir’in zengin tarihi değerleri ile de vazgeçilmez bir merkez olduğunu belirterek,bu tür kazı çalışmalarının bölgeninin bilinmeyen tarihsel birikimlerinin açığa çıkartılması açısından ciddi anlamda önemsediklerini belirtti. Ünver, 2005 yılından beri Ovaören beldesinin Yassıhöyük ve Topakhöyük’de sürdürülen kazı çalışmalarından dolayı Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt ve ekibine teşekkür etti.