NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Uçhisar beldesi 2015 yılına bütçe fazlası geliri ile giriyor. Bu durum haliyle Başkan Ali Karaaslan’ı bir hayli mutlu etti.

Geçtiğimiz aylarda Uçhisar belediyesine ait Kaya Otel’in kiralanarak işletmenin özel bir firma maharetiyle işletilecek olması 2015 yılı için Uçhisar belediyesinin kira gelirlerini de artırdı. 2015 yılında bu kiralama ihalesi sayesinde bütçesine 5.5 Milyon TL ek gelir koyacak olan Belediyenin yatırımlar konusunda da eli daha da rahatlamış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen, mülkiyeti belediye ait olan Kaya Otel’in kiralanmasından belediyenin ciddi manada bir gelir elde edeceğini, bu gelirin Uçhisar halkına hizmet olarak geri döneceğini ifade etti.

Karaaslan, “Uçhisar belediyemiz şükürler olsun yeni yıla bütçe fazlası ile girecek. Zira mülkiyeti belediyemize ait bulunan Kaya Otelimizin kiralama ihalesini yapmıştık. Bu ihalenin ardından 2015 yılındaki kira gelirlerimiz bu yıla göre 2.5 kat artacak. Kira gelirlerimizden 5.5 Milyon TL ek bir gelir elde olacağız. Tabi bu rakam Belediyemiz açısından son derece büyük önem taşıyor. Bu gelirlerimizi Uçhisar halkımıza hizmette kullanacağız. Tüm belde halkımıza hayırlı olsun” dedi.