Ramazan ayının ortalarına gelmişken yoğun iftar programları devam ediyor. Davet edildiği her yere gitmeye, gönlünü almaya azami dikkat ettiğini belirten Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 24 Temmuz Çarşamba günü Ürgüp’te 3 farklı noktada düzenlenen iftar programlarına katıldı.
Yıldız ilk olarak Sivritaş Mahalle halkı ve Camii imam Hatibi Muhittin Macit tarafından Musalla Camii Bahçesinde düzenledikleri iftara katıldı. Yıldız burada yaptığı kısa konuşmada Bahçe düzeni ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Caminin bundan böyle cenaze namazının kılınmasının yanı sıra böyle etkinliklere de ev sahipliği yapabileceğini belirtirken, Caminin hemen yan tarafında çalışmaları başlayan alanda da çocuk parkı yapılacağı Mahallenin ve evlerin daha da kıymetleneceği müjdesini verdi.

Yıldız, Kış aylarında alanda yaşanan sıkıntının bilincinde olduğunu belirterek bu iş sezonu içerisinde, Aynı durumdan muzdarip Avanos yolundaki Servet sitesiyle birlikte düzenleme ve parke çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Niğde İl Müftüsü Hasan ÇINAR ve cami cemaati ile Kuran Kursu öğrencilerinin katılımıyla orucunu vatandaşlarla birlikte açan Yıldız, Musalla camiindeki iftar programından Belediye Personeli ve ailelerine verilen iftar programına katılmak üzere Turgut Özal Kültür Merkezine gitti.

Yıldız, eşi Ayşe Yıldız ile birlikte, iftar yemeğine katılan Belediye personeline masaları dolaşarak davete icabet ettikleri için teşekkür etti. İftar yemeğinin ardından konuşan Belediye Başkanı "Yaptıkları işleri el birliğiyle birlikte başardıklarını belirterek, personel eşlerine seslenerek: " Eşlerinizle gurur duyabilirsiniz, evinize getirdikleri ekmek helaldir. Personel çocuklarına seslenerek: Annelerinizle, Babalarınızla gurur duyabilirsiniz size verdiği cep harçlığı son kuruşuna kadar helaldir." dedi.

Personel maaşlarının rahmetli Kasım Uğur döneminde ödenmeye başladığını, kendi döneminde de kalan eksiklerin tamamlandığını belirten Yıldız, sizin maaşınızı ödeyemeseydim, Benim aldığım para boğazımdan geçmezdi." dedi.

Daha sonra Emekli olan personellerden Evlendirme Memuru Bilal Turhan’a hizmetleri nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi. Turhan yaptığı kısa konuşmada Ürgüp Belediyesinin hemen hemen her biriminde görev yaptığını belirterek "Görev sürem boyunca 5 Belediye Başkanıyla çalıştım, fakat sizler böyle bir Belediye Başkanıyla çalıştığınız için çok şanslısınız, -Asarım - Keserim diye her zaman tehdit eden nice Belediye Başkanları gördüm" dedi.

Yıldız, 2. iftar programından sonra Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy rehabilitasyon merkezinin iftar programında bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz’a Temenni tepesinde bir süre çalışmalar hakkında bilgi verdi.