Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir STK’lar tarafından, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” ana temasıyla yapılan 17 Eylül yürüyüş çağrısını değerlendirdi.

Teröre ortak bir tavırla ‘hayır’ demenin önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, kardeşlik ruhunun pekiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “İlk defa Türkiye’de bu çapta böyle bir birliktelik gerçekleşecek, bu yüzden bu tavır önemli ve değerlidir” dedi. 

Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet

Terör olaylarında hayatlarını kaybeden Şehitlerimize rahmet dileyen Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, “Terör hadisesi toplumumuzun huzurunu kaçırıyor. Yapılan toplantıların ardından14-15 kuruluş olarak ortak bir tavırla, Perşembe günü yapacağımız ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşümüzle tepkimizi ortaya koyacağız” diye konuştu. 

Ortak Paydada Buluşacağız

Şimdiye kadar verilen tepkilerin tekil olduğunu, Perşembe günü yapılacak olan yürüyüşün, ortak bir tavır olması ve bütün toplum kesimlerine hitap etmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Özdemir, “Sıhhiye’de toplanarak ortak paydada buluşacağız. Herkes kendi logosunu, kendi aidiyetini bırakarak ortak bir zeminde buluşarak tepkisini gösterecek” ifadelerini kullandı. 

Perşembe Günü Tarihi Bir Gün Olacak

Perşembe gününün tarihi bir gün olacağını sözlerine ekleyen Özdemir şu şekilde devam etti:  “İlk defa Türkiye’de bu çapta böyle bir birliktelik gerçekleşecek, bu yüzden bu tavır önemli ve değerlidir. Bu duruşun bütün kitlelere hitap etmesi dolayısıyla Türkiye’de tarihi bir gün gerçekleşecek, yüz binler Sıhhiye’de birleşerek ortak bir tavır ortaya koyacak, teröre ‘hayır’ diyecek.”

Perşembe Günü Kardeşlik Vurgusu Yapacağız

Bütün topluma çağrımız “Bayrağını Al da Gel”, “Komşunu Al da Gel”dir diyen Yalçın, “O gün bütün işyerlerinin, evlerin ve okulların bayraklarla donatılması çağrısında bulunuyoruz. Biz Memur-Sen olarak Perşembe günü Türkiye genelinde iş bırakıyoruz, o gün hizmet üretmeyeceğiz, ‘kardeşlik vurgusu’ yapacağız” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Katılmak İsteyenlere Önemli Çağrı

Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, Ankara’da düzenlenecek olan yürüyüşe ilimizden katılmak isteyen Memur-Sen üyelerinin en kısa sürede isimlerini İl Temsilciliğine yazdırmaları gerektiğine dikkat çekerek, Nevşehir’den Memur-Sen ailesinin söz konusu yürüyüşe önemli bir destek vermesini amaçladıklarını da sözlerine ekledi.