Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Türkiye’nin yepyeni bir ruh anlayışı ile çağdaş ve müreffeh dünya toplumlar arasında yer almasında ülkemizin önde gelen siyasetçileri arasında ilk sıralarda yer alan merhum Turgut Özal’ın, ülke insanlarının gönlünde ebediyete kadar yaşayacağını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Arı mesajında; Türk Milletine kazandırdığı değerlerle, siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasına ismini büyük bir başarı ile yazdıran Turgut Özal’ın, halkımızın sevgisine mazhar olmuş saygın bir siyasetçi ve devlet adamı kişiliği ile sürekli hatırlanacağına vurgu yaptı.

Arı mesajında şunları kaydetti:

“ Yakın tarihimizin sıkıntılı ve zorlu bir döneminde, en üst seviyede sorumluluklar üstlenerek, bu yolda ülkemiz adına büyük başarılara imza atan bir büyük dava insanı da olan Turgut Özal, ülkemizin önündeki engelleri nasıl aşabileceğimize dair yol gösteren bir kılavuz ve gerçekleştirdiği zihinsel devrimle ülke ve millet olarak kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti. Ülkemize yeni ufuklar kazandıran yeniliklere imza atarken , halkın iradesine yaslanmış ve gerçekleştirdiği siyasi ve hukuki hamlelerle ülkemizde hürriyetlerin gelişmesini, demokrasinin güçlenmesini, ekonominin dışa açılmasını sağlamıştır. Türk Siyaset tarihinde asla unutulmayacak Turgut Özal’a bir kez daha yüce Rabbimden rahmet diliyorum” dedi.