Nevşehir’de İftar vakti yaklaştı mı pide yaptırma telaşı başlıyor.Ramazan ayının sembollerinden biri olan Ramazanın pidesi  hemen her yerde yapılmasına rağmen ilimiz Nevşehir’in taş fırında yumurtalı Ramazan pidesi lezzeti  ve şekli ile çok farklı oluyor.

 

Yumurtalı Ramazan pidesi Nevşehir’de daha çok  Ramazan ayında yapılıyor.

Ramazan da yumurtalı pideler fırına atıldımı İftara doğru fırınlardan çarşıya mis gibi  bir kokular yayılıyor. Bu koku sizi adeta pide almaya davet ediyor.

 

Nevşehir’de İftar  vakti yaklaştı mı  pide yaptırma  telaşı başlıyor. Aldıkları pideyi eve sıcak sıcak götürmek için  iftar vaktine yakın fırında  kuyruğa gitmek,  kalabalığı göze alıp  kuyruğa girmek gerekiyor. Bu yüzden firınlar akşam vakti pek kalabalık oluyor. Susamlı Çörek otlu pideler adeta kapışılıyor.

 

Özellikle Nevşehir dışında yaşayan Nevşehirli hemşerilerimize de borcumuz olsun en azından resmini FİB Haber Merkezi olarak sizler için çekip yayınlıyoruz Afiyet olsun efendim…

Bu arada Nevşehir pidesinin Nevşehir deki en önemli adresi Ceran Ekmek ve Pide Salonu Savaş bey ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz…

Not:Aslında FİB haber okurlarımızdan bir gurbetçi hemşerimiz,canı çok çekmiş ve  bize özel ricası üzerine hemen işenmeden gidip taş fırın Ceran ekmek fırınına sizin için özel Yumurtalı Pide resmi ve haberi yaptık.Efendim Allah kabul etsin dualarla..