NEVŞEHİR(MHA) Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, gençleri “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” isimli yarışmaya katılmaya davet etti.

“Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar.”

Doğru, Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler.

Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu ahval ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Türkiye geneli 300 bin öğrencimizin katılacağı Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin Hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa ülkemizde bulunan Liseli gençlere ulaşmakta önemli bir adımdır.

Siyer-i Nebi Yarışmasının Şartları Nelerdir?

Başvuru Koşulları; Siyer-i Nebi Yarışmasına sadece örgün eğitim ve açıktan eğitim gören üst yaş sınırı 19 olan, her sınıftaki Lise Öğrencisi erkek ve bayanlar katılabilir.

Başvuru İşlemleri; Siyer-i Nebi Yarışmasına girmek isteyen öğrenciler Kayıt Tarihleri arasında www.efendimizinizinde.com adresine girerek başvurularını yapabilirler.

Öğrenciler başvurularını, Kayıt Tarihinin son günü 1 Aralık saat 23:59 a kadar yapabileceklerdir. Başvurular sadece elektronik ortamdan yapabileceklerdir.

Elektronik ortamda başvuru yapıldıktan sonra ekleme / değişiklik / düzeltme yapılamaz. Bundan dolayı yaşanabilecek her türlü sıkıntıda Genel Merkez ile irtibata geçilmelidir.

Başvuru Formu; İnternet üzerinden Başvuru Formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması adayın sorumluluğundadır. Kimlikle ilgili bilgi alanlarına, adayın nüfus cüzdanında yer alan bilgiler değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılacaktır. Siyer-i Nebi Başvuru Formundaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından öğrenci sorumludur. Başvuru formu yanlış dolduran öğrenciler Genel Merkez ile irtibata geçerek ekleme / düzeltme / değişiklik işlemlerini Kayıt Tarihleri arasında yapmalıdırlar. Kayıt tarihleri dışında ekleme / düzeltme / değişiklik işlemleriyapılmayacaktır. Aksi takdirde eksik veya yanlış bilgilerden öğrencilerin yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılır. Siyer-i Nebi Yarışması başvuruları sadece www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacaktır. Siyer-i Nebi Yarışma soruları İbrahim Cücük beyin Peygamberimiz(sas) isimli kitabından hazırlanacaktır. Siyer-i Nebi Yarışması 90 Soru ve 120 dakika olacaktır.

Siyer-i Nebi yarışmasına internet üzerinden başvurular yapıldıktan sonra öğrenciler AGD Şube Temsilciliklerine gelerek kitapları 3 TL karşılığında alabileceklerdir. Siyer-i Nebi Yarışması Sınav Giriş Belgelerini bulunduğunuz ilin Anadolu Gençlik Derneği Şubesinden, sınavdan 1 hafta önce verilecektir. Yarışma “Erkekler” ve “Bayanlar”  olarak ayrı ayrı sınıflarda tertip edilecektir. Siyer-i Nebi Sınavının yapılacağı sınıflar 20 kişilik olacak şekilde ayarlanmıştır. Başvuru yapan öğrenciler beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir öğrencinin beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Sınava girme hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak, ödül alma hakkını doğurmaz. Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin puanları eşit olması durumunda, sıralamada ay/gün/ yıl olarak yaşı küçük olan yarışmacının puanı dikkate alınacaktır. Öğrenciler 31 Aralık 2015 tarihinde  www.efendimizinizinde.com adresinden

 Sonuç Açıklama Sistemine girerek TC Kimlik Numaraları ile Sınav Sonuçlarını öğrenebileceklerdir. İnternet üzerinden Başvuru Formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması adayın sorumluluğundadır. Kimlikle ilgili bilgi alanlarına, adayın nüfus cüzdanında yer alan bilgiler değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılacaktır. Siyer-i Nebi Başvuru Formundaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından öğrenci sorumludur. Başvuru formu yanlış dolduran öğrenciler Genel Merkez ile irtibata geçerek ekleme / düzeltme / değişiklik işlemlerini Kayıt Tarihleri arasında yapmalıdırlar. Kayıt tarihleri dışında ekleme / düzeltme / değişiklik işlemleriyapılmayacaktır. Aksi takdirde eksik veya yanlış bilgilerden öğrencilerin yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılır” açıklamalarında bulundu.