NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Genel Meclisi toplantıları bu ay 10 gün süreyle devam edecek. Meclis bu ayın ilk toplantısını yarın yapacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Sami Başgelen’in başkanlığında toplanması beklenen il genel meclisinin gündemindeki konular arasında 2014 – 2015 ve 2016 Yıllarının bütçelerinin hazırlanması konusu da yer alacak.

Gündem maddeleri arasında bir yatırımcının Boğaz köyü sınırları içerisinde kurmayı planladığı briket imalathanesi konusu, Hacıbektaş ilçesine bağlı köy ve kasabalarda sağlık ocaklarının acil bakım onarım istediği, ilçede bulunan entegre hastanenin sağlık personeli sıkıntısı yaşadığı, Derinkuyu 112 Acil polikliniğinin sıvasının dökülüp acilen bakım onarımdan geçirilmesi gerektiği konuları da il genel meclisinin oturumlarında ele alınacak.

Bu arada 2013 yılı sağlık bütçesinin nelere harcandığı, bu konuda il genel meclisinde oluşturulan Çevre ve sağlık komisyonunun konuya dair hazırladığı rapor da meclis üyelerinin bilgisine sunulacak.

Toplantıda 2013 yılının 9 aylık bölümünde yapılan harcamalar ve yapılan çalışmalar masaya yatırılacak. İl genelindeki kum ocaklarına uygulanan cezai işlemler de il genel meclisinin Ekim ayı toplantılarının bir başka gündem maddesi olacak.