Yukarıdaki satırları hemen hatırlayacaksınız. Araştırmacı gazeteciliğin belkide en vahim örneği olan bu haberin altında Uğur Dündar'ın imzası var. İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren özel bir ilköğretim okulu öğrencilerinin öğretmenleriyle beraber Cuma namazı kıldıkları esnadaki görüntüleri, gerilim müzikleri eşliğinde ve 'Okuldan Cumaya' başlığıyla tekrar tekrar televizyon kanallarında gösterilmesinin üzerinden yıllar geçti. Öğrencilerin okuldan camiye gidişlerinden ayrılışlarına kadar olan süreç tek tek anlatılmış Cuma namazı kılan öğrenciler uzaktan ve caminin avlusundan saniye saniye görüntülenmişti. Namaz sonrası öğretmenleri eşliğinde okullarına dönen öğrencileri takip eden kameraman ve muhabirler okul yetkililerine soru sormak istemiş ancak okula alınmamışlardı.
Dündar yorumu halka bırakıyor
Aynı haberde yer alan bir diğer bilgi ise İl Milli Eğitim Müdürü'nün açıklamaları. Habere göre yaşanan olayın akabinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, ''Öğrencilerin velilerinin bilgisi dahilinde ders saatleri dışında camiye gidebileceklerini öğretmenlerinin de onlara eşlik etmesinden daha doğal bir şey olamayacağını ve yasal bir sakıncanın bulunmadığını söylüyor.
İl Milli Eğitim Müdürü'nün bu açıklamalarını 'sorumlu gazetecilik' gereği yorumlamaktan çekinen Dündar, takdiri halka bırakıyor.
Bir dönem 'Özel haber' bandıyla günlerce ekranları meşgul eden bu görüntüler çok geride kaldı derken Araştırmacı 'gazeteci' Uğur Dündar Halk TV ekranlarında karşımıza çıkar ve bu sefer yanında Soner Yalçın da vardır. Uğur Dündar, Yaşar Nuri Öztürk, Soner Yalçın ve Tuncay Özkan'ın konuk olduğu bir program oldukça komik anlara sahne olmuştu.
İnadına mini etek giyeceksiniz
Programda Soner Yalçın Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkılması çağrısı yaparken stüdyoda bulunan kadınlara seslenerek ''Saçınıza başınıza dikkat edeceksiniz. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz" demişti. Seyircilerden büyük alkış alan bu sözlerin ardından Uğur Dündar son noktayı koymuştu: “İnadına kızlı erkekli oturacaksınız."
"Uğur Dündar'ı kahredecek görüntü"
Twitter'da paylaşılan bu fotoğrafta cemaatle namaz kılan imam hatip orta okul öğrencileri görülüyor. Bu görüntünün tek başına haber değeri taşıdığını söylemek zor ancak ekranlardan halka 'İnadına kızlı erkekli oturacaksınız' şeklinde seslenen Uğur Dündar'ı çok üzeceği kesin.




Kaynak: Yenişafak