İlimiz Nevşehir de Danışmanlık sektöründe kısa sürede bir çok başarılı çalışmayı gerçekleştiren Ahd Danışmanlık, haber merkezimize TKDK desteği ile ilgili bilgiler verdi. Haber merkezimize yatırım planlaması ve hibe destekleriyle detaylı bilgilerin yer alacağı  yazı dizisine de başlayacak olan Ahd Danışmanlık Genel müdürü ve kurucu Ortağı Halil İbrahim Başar’ın yatırımcıları yakından ilgilendiren açıklamaları ise aşağıda yer almaktadır.

İlimizde 9. Çağrı dönemi ile faaliyetine başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 9. ve 10. Çağrı dönemi sonrasında 11. Mali teklif çağrısına da 26.08.2013 Pazartesi günü çıkmış bulunmaktadır. Yaklaşık 2 ay sürecek olan çağrı, 31 Ekim 2013 günü saat 21:00’da son bulacaktır. 2 aylık başvuru süresi uzun gibi görünse de yatırımcıların ivedi bir şekilde danışman firmalarını seçerek çalışmalarına başlaması gerekiyor. Çünkü yatırım sürecinde oldukça fazla yasal evrak ve proje dokümanı hazırlanmaktadır.

Yatırım hibe tutarı bu dönem için 500 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu da ilimizin de içinde bulunduğu 42 destek kapsamındaki ilde yapılacak projelerin, özellikle danışmanlık hizmetlerinin doğru firmalar tarafından sağlanmış olduğu projelerin büyük çoğunluğunun kabul edilmesi anlamına gelmektedir. İlimiz Bu programda dikkat çeken ve hassasiyetle yatırımların artması beklenen bir bölgedir. Bu anlamda, bu dönemdeki başarılı projelerin hemen hemen hepsinin kabul edilmesi beklenmektedir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yatırımları tedbir olarak tanımladığı 3 Ana başlıkta toplamakta ve aşağıda ki alt başlıklarda belirtilen yatırımlara destek vermektedir.

 

Desteklenecek Sektörler;

·         250 başa Kadar Büyük Baş Besi çiftliği yatırımları

·         120 Başa kadar Süt Sığırcılığı projeleri

·         Tavuk besi çiftlikleri işletmeleri

(Traktör Dahil tüm hayvancılık ve Tarım makine ekipmanları bu kapsamda projeye dahil edilmekte, İnşaat, Danışmanlık, Teknik çizim hazırlıkları gibi tüm harcama kalemleri %65’lere varan oranda destek kapsamındadır.)

·         Süt ve süt ürünleri işleme ve pazarlama tesis yatırımları

·         Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması( Mezbahane yatırımları)

·         Meyve ve sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması( Soğuk hava depoları, Paketleme tesisleri vb)

·         25 yatağa Kadar konaklama tesisi yatırımları( pansiyon, Apart otel, Termal otel), Restaurant, Dinlenme Tesisi, Motel, yüzme havuzu, doğa sporları turizmi ( Atv, dağ bisikleti), Halı Saha, Camping alanları  gibi yatırımlar yapılabilmektedir.)

·         Yerel Ürünler ve Mikro işletmelerin Geliştirilmesi; Kabak çekirdeği gibi yöresel ürünlerin pazarlanmasına yönelik ya da kırsal bölgelerde turizme yönelik açılan mikro ölçekli işletmeler desteklenmektedir.

·         Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi; Arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, seracılık gibi konularda destek verilmekte,  Traktör alımları bu destek kaleminde de destek kapsamındadır.

 

Halil İbrahim BAŞAR

                                                                                                     Genel Müdür/ Kurucu ortak

Ahd Danışmanlık

 

Daha Detaylı Bilgi İçin;

Adres:  Ahd Danışmanlık Ltd. Şti. Üstat Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı (Çevreyolu) İtfaiye Müdürlüğü karşısı Nevşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Asma Kat Nevşehir/Merkez

Tel: 0 384 213 37 38       E-Posta: [email protected]

Web: www.ahddanismanlik.com