Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı" mısrasını milletimiz bugün daha çok irdelemelidir zira ülkemizi yöneten siyasi irade, son dönemlerde şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bir takım proje ve görüşmelerle uluslararası güç odaklarının oyunlarına çanak tutmakta ve milli değerlerimizi zedeleyecek tavırlar içerisine girmektedir" dedi.

 

Uğur, "İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 92. yıldönümünü kutladığımız bu günde sırtındaki yamalı paltosuna aldırış etmeden para ödülünü reddeden fedakâr, cefakâr ve onurlu bir duruşun timsali Mehmet Akif Ersoy'u anarken, aksi bir tutum içerisine girip terörist başını muhatap kabul eden ve bunu "analar ağlamasın" diyerek milletimize zorla kabul ettirmeye çalışan bir irade ile karşı karşıyayız. Bu tavır bizim tarihimizdeki kara bir lekedir" ifadelerini kullandı.

 

Uğur mesajını şu şekilde sonlandırdı; "Türk Milleti, günümüzde olan gelişmeleri tarihin derinliklerindeki savaşlar, olaylar ve tavırlarla bağlantılı olarak dikkatle inceleyip, özümsemesine her zamankinden fazla ihtiyacımız vardır. Zira "imralı görüşmeleri" ile bölücü başının isteklerini halkımıza dayatmaya ve kabul ettirmeye çalışanlara geçmişte Erzurumlu Nene Hatun'un, Antepli Şahin Bey'in, Gazeteci Hasan Tahsin'in tavırları ve tutumları aşikardır. Türk Milleti'nin sabrını deneyen bölücülere yine aynı azim ve kararlılıkla İstiklalimiz için gerekirse yine aynı cevap verilecektir. Tüm bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92. yıl dönümünde, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u en derin minnet ve şükranla anıyorum."