Kırşehir'de bir kahvehanenin lavabosunda 20 bin TL unutan vatandaşın parasını iade eden berber Hakan Er'e, Kırşehir Esnaf Odaları Birliği tarafından plaket verildi.

 

Plaket töreninde konuşan Kırşehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, "Ahi esnafının özünü yansıtan kardeşimin fotoğrafı, birliğin girişine örnek olsun diye asılacak. Kardeşim berber kalfası olmasına rağmen paraya tamah etmeyerek büyük bir insanlık dersi vermiştir. Allah ondan razı olsun. Umut ediyorum ki yapmış olduğu bu davranış, 'Ahi esnafıyım' diyen herkese örnek teşkil eder. Bizlerin böyle duyarlı insanlara her zaman ihtiyacı var. Yıllardır tartıştığımız Ahilik kavramını kardeşim yapmış olduğu davranış ile özetlemiştir. Dürüstlük gösteren kardeşim itibar kazanmıştır" şeklinde konuştu.

 

Parayı bularak sahibine teslim eden Hakan Er ise, "Ben Allah'ın rızasına kavuşmak için yapmam gerekeni yaptım. Beni böyle yetiştiren aileme teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.

İşte Ahi esnafı böyle olur

 

Kırşehir’de bir kahvehanenin lavabosun da yirmi bin TL unutan vatandaş parasını Ahi Polis Merkezinden aldı.

 

Lavaboda poşet içerisinde parayı bulan berber Hakan Er(39), “Allah rızası için yaptım” dedi.

Kırşehir’de hayvancılık yapmakta olan İhsan Turak(38) arkadaşından aldığı parayı kahvehanenin lavabosunda unuttu. Her zaman arkadaşları ile takıldığı kahvehanede parasını kaybettiğini fark eden Turak telaş içerisinde kahvehaneye gelerek parasını kaybettiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre arkadaşından para aldıktan sonra her zaman gittiği kahvehaneye giderek çay içen Turak göğsünde taşıdığı parasını lavaboya gidince çıkardı ve askılığa astı. Parasını askılıkta unutarak kahvehaneden ayrılan Turak’ın yaklaşık yirmi bin TL lavaboya giren Berber Hakan Er bularak aldı ve kimseye haber vermeden karakola götürerek teslim etti. Yaşadıklarını ve parayı nasıl kaybettiğini anlatan Turak,”Bir yerden alacağımızı aldık ve parayı lavaboda unuttuk. Berber bir çocuk bulmuş Allah razı olsun karakola getirerek teslim etmiş” dedi. Kahvehanenin sahibi ise, “Yıllarca kahvehanelere takılanlara hep kötü gözle baktılar işin en güzel tarafı insanlık dersi verdi berber arkadaşımız Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Para gerekli kontroller yapıldıktan sonra Ahi Polis Merkezinde sahibine teslim edildi.