Hacıbektaş İlçesi Büyükburunağıl Köyü Camii İmam Hatibi Hasan Çakır, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükburunağıl Camii İmamı Hasan Çakır, "Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkemizde kardeş kanı akıtmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz’da gerekli dersi verdi" dedi.

İmam Hatip Çakır, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz 2016 yılında, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından bir darbe girişimi ve kalkışma yaşanmıştır. Kalkışmanın amacı, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizi bölmek ve ülkemizde kardeş kanı akıtarak anarşist bir ortam oluşturmaktı. Milli mücadele döneminde olduğu gibi, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen hain darbe girişimi karşısında milletimiz etle tırnak olmuş, hep birlikte darbecileri püskürterek, hainlere hadlerini bildirmiştir.

Milletimiz, iradesine ve ülkesine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da bu necip milletin, milli mücadele ruhu ile bu vatan toprağını koruyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, dün olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. Hainlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur” sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi kutlarken, tüm şehitlerimizi 4. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.