Hacıbektaş İlçesi Büyükburunağıl Köyü camii İmam Hatibi Hasan Çakır, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İmam Hatip Hasan Çakır, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Mevlid Gecemiz Mübarek Olsun

“Kim Rab olarak Allah’ı, din olarak İslam’ı ve peygamber olarak Muhammed’i kabul ederse, imanın tadını alır.” (Müslim, İman,34) müjdesini bizlere ileten, âlemlere rahmet olarak gönderilen, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ya selam ve salat ederiz.

Mevlid Gecemiz; insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber olan Muhammed (sav)’in doğmuş olduğu zamanda; dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık artmış, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Hz. Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç oldu. Peygamberimizin dünyaya gelmesi ve ona peygamberlik vahiy edilmesinden sonra tebliğ ettiği İslâm dini ile insanlık aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler huzura erdi. Eşitlik, adalet ve kardeşlik anlayışı dünyaya hâkim oldu. Allah ve Resulü’ne inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. Toplumların temeli olan ailelerimiz de bizler için önemlidir. Peygamberimizi anmak, anlamak, onun çağları aşan mesajlarını insanlıkla buluşturmak için kutlanan Mevlid-i Nebi haftamızı da iyi idrak ederek günleri ve geceleri en güzel şekliyle ihya etmeliyiz.

Peygamber Efendimiz; ırk, dil, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin hepimizi aynı Allah’a, aynı Kur’an’a, aynı peygambere inanan, aynı secdeye baş koyan, aynı kıblede istikameti bulan din kardeşleri olarak ilan etti. Fakat bugün bizler, insanlık ahlakını unuttuk, böylesi yüce bir vasfı çoğu zaman cehalete, menfaate, dünyalık değerlere kurban eder olduk. Rabbimizin, “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”(Enbiya 21) diye insanlara aydınlatıcı olarak gönderdiği Peygamberimiz, bizlere kulluğu, insanca yaşamayı, ahlakı, merhameti, şefkati, vicdanı, insafı, affı, sabrı ve hoşgörüyü öğretti.

Cennet vatanımızda, kutlu coğrafyamızda, Dağlık Karabağ’da, Halep’te, Kudüs’te, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Libya’da, Mavi Vatan’da ve tüm mazlum beldelerde nizam-ı alem ve kalıcı barış için canlarını siper eden kahraman yiğitlerimize selam olsun. Batı’da yükselen İslam karşıtlığı, tüm kutsallarımıza yönelik saldırıya dönüşmüştür. Şu gayet iyi bilinmelidir ki hak davada geri durmadık, durmayacağız. İslam dini barış, hoşgörü, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşama dinidir. İslamiyet’in sancaktarı Türkiye yekvücut olarak, tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin her daim yanındadır.


Ümit ederim ki bu mübarek gün ve gece, salgın hastalıklarla, savaşlarla, açlıkla, yoklukla zor günler geçiren dünyada; gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde gönül coğrafyalarımızda, insanlığın vicdanında yeniden bir uyanışa vesile olmasını temenni eder, Mevlid Gecemizi ve bu yılki teması “Peygamberimiz ve Çocuk” olan, çocuklara çok değer veren Peygamber Efendimiz bizim için en güzel örnektir. Milli ve manevi değerlere sahip; vatana ve millete hayırlı hizmetler edecek nesiller yetişmesine de vesile olması dileğiyleMevlid-i Nebi Haftamızı en kalbi duygularımla kutlarım.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimize, Al ve Ashabına salat-u selam eyler, ortak dualarda buluşmayı temenni ederim.

Selam ve dua ile…