HER ŞEY ÇİFTCİ İÇİN !! VURGUNA, SOYGUNA HAYIR  
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Mahmut  ÇEÇEN Avanos pancar ekicileri ile bir araya geldi.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Mahmut  Çeçen Avanos pancar ekicileri ile bir araya geldi. ÇEÇEN ve ekibi Avanos Ziraat odası başkanı Abdulkadir MACİT’i ziyaret ederek pancar ekicileri ile Sofra Restaurant’da yemekde bir araya geldiler. ÇEÇEN burda pancar ekicilerine yaptığı konuşmada;

“Ben  ve arkadaşlarım çiftçilikten geliyoruz, yani sizlerin arasından geliyoruz.” “Hiçbir zaman yapamayacağımız şeyin sözünü vermedik. Vermeyiz de. Amacımız çiftçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığını almasıdır. Çiftçimizin refahı hepimizin refahı olacaktır.”

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut ÇEÇEN, 2004 yılından bugüne kadar gösterilen gayretin, çabanın, emeğin boşa gitmemesi için bin bir zorlukla bu günlere gelmenin bizim lehimize sonuçlanması hepsizin hayrınadır. Oluşturulan bu ekibin sizlerin lehine bir arada kalması ve bozulmaması için büyük çaba harcadık dedi.

ÇEÇEN, Kayseri Şeker Fabrikası'nın, hem çiftçinin hem de çalışanların geleceği için görevi sahiplenmek zorunda olduklarını gördüklerini ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yönetimine talip olduklarını söyledi.

Mahmut ÇEÇEN, şunları aktardı.

"Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçim süreci başlamıştır ve 25 Haziran 2013 Salı günü seçimli genel kurul yapılacaktır. Bu sürece gelinceye kadar 2004  tarihinden beri yaklaşık 9 yıllık süreç de Kayseri Şeker Fabrikası'nın geçmişinde yaşanan bir takım olumsuz icraatlar bizim sayemizde ortaya çıkmıştır. Çiftçisinin, çalışanının ve ülke ekonomimize katkı sağlayan bu kuruluşun haklarını korumak adına geçe gündüz demeden çalıştık. Önümüze çıkan bütün bu olumsuz şartlara rağmen, sorumluluk üstlendik, azim ve kararlılık gösterdik. Vedat Ali ÖZIŞIK  dönemiyle büyük mücadele verdik ve bugünlere getirdik. Arkadaşlarımla birlikte verdiğimiz büyük mücadele sonucunda kayyım atandı. Kayyımın görevi seçim kararıyla birlikte sona ermiştir.

Kayyımın başına atamayla gelen sayın AKAY'ın görev süresi bitmiştir. Hüseyin AKAY'ın 25 Haziranda yapılacak olan sizlerin seçiminde aday olması bir muammadır. Bazı çevreler Sayın AKAY'ı bize yamamaya çalıştılar ama biz kabul etmedik. Bizden şuan yönetime aday gösterdiğimiz arkadaşlarımızdan bazılarını çıkarmamızı, yerine kendileri tarafından verilecek isimlerin konması istediler. Biz bu duruma karşı çıktık, birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımdan hiç birinin isminin üstünü tarafımızdan çizilmeyeceğini söyledik. Karşılarında bizi kararlı görenler, bu istek ve taleplerine sayın AKAY'ı aday göstermek suretiyle tatmin oldular.”

9 yıldır verdikleri mücadelenin sonuna yaklaştıklarını, verdikleri bu zorlu mücadelenin sonunda çiftçi lehine sonuçlanacağına da yürekten inandıklarını kaydeden ÇEÇEN, “Pancar Ekicileri Kooperatifine bağlı çiftçilerimizde, gerek Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'de gerekse Boğazlayan Şeker Fabrikalarında çalışanların hiçbir endişesi olmasın. Allah nasip eder, sizlerin desteğiyle seçilirsek, bizler ne Vedat Ali ÖZIŞIK ne de Hüseyin AKAY gibi despot bir yönetim anlayışımız olmayacak. Çiftçimiz avansını aylar öncesinden ödenecek. Fabrikamız her geçen gün gücüne güç katacak. Kota sorunu olan bölgelerde kota artırımına gideceğiz. Pancar taban fiyatını 200 liraya çıkaracağız” diye açıkladı.

ÇEÇEN, şöyle devam etti.

“Gelin hep birlikte olalım. Biz çiftçileri ancak yine biz çiftçiler dinler ve anlarız. Hastanın halinden doktoru, çiftçinin halinden de  yine çiftçi anlar. Hep birlikte bu süreci lehimize çevirmenin gayretini sizlerde de görmekteyim. Sizler, bizler birlikte oldukça kendi malımız olan kurum ve kuruluşlara sahip çıktığımız sürece istikrar olacaktır. İstikrar olduğu ve sürdüğü zamanda , fabrikalarımız büyüyecek, çiftçilerimizin de ekonomisi büyüyecektir. Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, veremeyiz de. Laf olsun diye de konuşmadık çiftçi kardeşlerimiz üzerinde  umut tacirliği de asla yapmadık. Yüce Mevla'dan dileğimiz şudur,çiftçi kardeşlerimize hizmet etmeyi nasip ederse, onlara karşı yüzümüzü kara çıkarmasın. Arkadaşlarım ve bana layık göreceğiniz emanetinize asla ama asla bir helal getirmeyeceğiz.”

Çiftçinin fabrikası zayi olmasın diye uzun yıllardır mücadele verdiklerini anlatan ÇEÇEN, “Çiftçimizin yani sizlerin fabrikasını İstikrarlı bir şeklide büyütmek için arkadaşlarımla birlikte el ele verdik gece gündüz demeden çalışıyoruz. Geçmişte ve ondan sonraki süreç de yaşanları hep birlikte gördük ve şahit olduk. Siz çiftçilerimiz kendi öz mallarına sahip çıkmalı. Bizler, sizlerin karşısına çıkarak yetki istiyoruz. Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımız her biri sizlerin içinde olanlardır. Bu arkadaşlarımızın  birlikte olması istikrar sağlayacaktır. İstikrar sürdükçe, fabrikalar büyüdükçe çiftçinin de ekonomisi büyüyecek. Hiç kimse buralara gelerek siz değerli kardeşlerimize, bol keseden vaat vermesinler, umut tacirliği yapmasınlar, hastanın halinden doktoru, Çiftçinin halinden de çiftçi anlar, memur zihniyetiyle bu işler olmaz, biz çiftçiyiz ve onlarla birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

Mahmut ÇEÇEN, “25 Hazirandaki seçim sizlerin mallarınıza sahip çıkma seçimi olacaktır. At binenin, kılıç kuşananındır. Senden, sizden birini tercih etmeniz, 25 Haziran'da yapılacak olan seçimde fabrikanıza sahip çıkmak için mutlaka seçime katılın. Seçimin şimdiden kıymetli çiftçi kardeşlerime  başta olmak üzere kooperatifimize, fabrikalarımıza  ve ülkemize hayırlı olmasını, bol kazanç sağlamasını Yüce Allah'tan diliyorum” dedi.


Kaynak:Kızılırmak Gazetesi