Aksaray’ın Kutlu köyünde çeşmelerden kurbağa ve solucan aktığına dair çıkan haberin ardından Aksaray Valiliği tarafından köyde inceleme ve araştırma çalışması başlatıldı.

 Aksaray'da çeşmelerden kurbağa ve solucan akıyor iddiaları Aksaray Valiliğinin yaptığı incelemeler sonucu yalan olduğu ortaya çıktı.

Bazı basın ve yayın organlarının yer alan “Kutlu Köyü içme ve kullanma suyunda canlıların görüldüğü” haberleri ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur:

 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışanlar Şube Müdürlüğüce Aksaray Merkez Kutlu köyü kaynak, depo ve içme-kullanma suyu şebeke hattı incelenmiş, habere konu mesken dışında şebekede herhangi bir canlı varlığa rastlanılmamıştır.

 

Söz konusu meskene ait tali su hattında görülen canlı varlıkların bu evde kullanılan basit usul arıtma filtresinden kaynaklanabileceği düşünülmektedir. Söz konusu ev dâhil olmak üzere şebekenin dört farklı noktası, depo ve kaynak olmak üzere toplam 6 farklı noktadan mikrobiyolojik ve kimyasal su numuneleri alınmış, analiz sonuçları çerçevesinde ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir.

 

           Konu Valiliğimizce titizlikle ve öncelikli olarak tetkik ve takip edilmektedir.