Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;

“Maddi değerle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde çocuklarımıza öğretme görevinin yanı sıra çocuklarımızın yetenek ve becerilerini de ortaya çıkaran, milletimize hizmet etmenin, en güzide yollarından biridir.
Başöğretmen Atatürk Cumhuriyeti emanet ettiği çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, sorgulayan, uygulayan ve neticelendiren özgür birer fert olarak yetişmeleri konusunda “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir. Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi mümkün değildir. Böyle milletler ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır.
Ancak; milletimizin gönlünde değer olarak çok yüksek bir yeri olan ve ülkemizin bekası ile gelecek nesillerin yetiştirilmesinde asıl gücü elinde bulunduran öğretmenlerimizin yaşam standartları yükseltilmelidir. Öğretmenlerimizin çalışma şartları iyileştirilmeli, özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı, hazırlık ödeneği ve ek ders ücretleri önemli ölçüde arttırılarak milletimizin değerler sisteminde çok yüksek yeri bulunan öğretmenlerimiz fiili yaşamda da aynı konuma gelmesi sağlanmalıdır.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak, başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız” dedi.