Avanos Belediyesi Tarafından Annesi ile Birlikte Yalnız Yaşayan Bir Kadının Çöp Evi Temizledi

 

Avanos İlçesi Camikebir Mahallesi 805. Sokakta (Kadı Sokağı) bulunan eski bir evde annesi ile birlikte yaşayan ve çöp biriktirme rahatsızlığı bulunan kadının evi Avanos Belediyesi tarafından temizlendi.

 

Ramazan ayında Avanos Belediyesinin bu hareketi ve böylesi güzel bir uygulama Avanos ta vatandaşlardan büyük takdir topladı.

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri tarafından güçlükle ikna edilerek kapısı açtırılan çöp evi temizlemek için temizlik ekipleri gün boyu çalıştı. İki gözlü eski evin içerisinden 17 traktörlük evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutu çıkartıldı. Belediye ekiplerimiz tarafından boşaltılan çöpler kepçe ile traktör ve kamyonlara doldurularak bertaraf edildi.

Ev içerisinde 1.5 metre yüksekliğe kadar ulaşan çöplerden kapı güçlükle açılarak evin içerisine girilebildi. Annesi ile birlikte yaşayan kadın evde temizlik çalışması yürütülürken, temizlik çalışmalarının durdurulması için zaman zaman ekiplere zor anlar yaşattı. Atılan malzemelerin çöp olmadığını ve günü geldiğinde kullanacağını ifade eden yaşlı kadın sağlık ekipleri tarafından sağlık muayenesinden geçirilmeyi de kabul etmedi.

Tuvaleti, banyosu, mutfağı ve suyu bulunmayan evden çevreye böcek ve kötü kokular yayıldığı için ekipler temizlik çalışmalarını yürütürken zorlandı. Mahalle sakinleri, çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, içerisinde bulunduğumuz yaz ayları dolayısıyla evden çok pis kokuların geldiğini, evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.