Bedensel ve spastik engellilerin sıklıkla karşılaştıkları en temel sorunlardan biri olan tekerlekli sandalye hayali, plastik pet şişe kapakları ile gerçeğe dönüşüyor.

Nevşehir’de bu kapsamdaki çalışmalara öncülük eden Nevşehir Belediyesi  Strateji Geliştirme Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne duyarlı vatandaşların yanı sıra, öğrenci ve öğretmenlerden de mavi kapak desteği aralıksız sürüyor.

Bir süre önce de yine topladıkları 150 bin civarındaki mavi kapağı Strateji Geliştirme Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne teslim eden Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ,kampanyaya desteklerini bu kez 55 bin mavi kapak toplayarak katkı sağladılar.

Cumhuriyet Okulu Ortaokulu Müdürü Yusuf Gömbel, Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Seyit Demirci ve Bilgisayar öğretmeni  Ezgi Nehoş, öğrencilerle birlikte  topladıkları 55 bin mavi kapağı Strateji Geliştirme Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi yetkililerine teslim etti.

Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyada belirli dönemlerde toplanan mavi kapaklar karşılığında alınan tekerlekli sandalyeler ,yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine düzenlenen bir törenle teslim ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Nevşehir Belediyesi tarafından alınan tekerlekli sandalyeler  12 engelli ve yaşlı vatandaşa teslim edilmişti.