Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında; "Milletimizin tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Bu destanlar "bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş" kahraman şehitlerimiz ile gazilerimiz tarafından yazılmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde millî iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan tarihin kaydettiği bu en büyük ihanet girişimi, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da olduğu gibi bir kez daha onurlu, şerefli ve imanlı bir halkın direnişi ile bozguna uğramıştır.

15 Temmuz ihanet şebekesine karşı Türk milleti bir destan yazmış, Ay Yıldızlı bayrağımızı alarak şehadet özlemi ile tanklara, toplara ve F-16 lara karşı kendini siper etmiş, 249 şehit 2194 Gazi vererek bu ülkenin kaderini alçaklara, hainlere ve zalimlere terk etmemiştir. 15 Temmuz haine, zalime indirilen demir bir yumruktur. 15 Temmuz, Türk halkının Dünyaya haykırışıdır. 15 Temmuz, bu ülkenin her türlü imkanından faydalanıp ihanet eden terör şebekesinin boynunun gövdesinden ayrıldığı gündür.15 Temmuz, bir kahramanlık destanıdır.

Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak millî, dini ve insani vazifemizdir.

Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerimizi ve tüm Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerinde bulundu.