Dersiad Nevşehir şubesi Genel Sekreteri Av. Mehmet Yücel den 30 Ağustos Zafer bayramı münasebetiyle basın açıklaması
Bugün, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşu ve vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 96. Yıldönümü.  Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk Milletinin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, o günden bu güne ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
 
​Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın; özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin, bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. 30 Ağustos 1922’de bu millet, boyunduruk kabul etmeyeceğini, özgürlüğünden ve her ne sebeple olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
 
15 Temmuz darbe girişimi karşısında da milletimizin ortaya koyduğu onurlu mücadele ve cansiperane tavır, bu topraklarda Büyük Taarruz Ruhunun halâ ne kadar diri ve ne kadar canlı olduğunun ifadesidir. İsimleri, sıfatları farklı, fakat kirli emelleri, aynı olan karanlık mihrakların hedefi; tekrar doğan “Yeni Büyük Taarruz ruhunu zedelemek ve bu ülkeye diz çöktürmektir.”
 
Türk Milleti’nin esir edilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olan 30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden; siyasi ve ekonomik kuşatmalarla milletimize darbe vurmaya çalışan dâhili harici şer odakları için ders olmalıdır.
 
Bu vesileyle bir kez daha tüm Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
 
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.