NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde binlerce ihtiyaç sahibi ailenin umudu olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine müracaatlar sürüyor.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre İl Müdürlüğünün Vatandaşlara sunduğu bu imkanlardan yararlanmak isteyenlerin şahsen il müdürlüğüne müracaatta bulunmaları gerekiyor.

Yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişilere ve ailelere kaynakların yeterliliği ölçüsünde yapılan ayni ve nakdi destekleri kapsamakta. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yardımların en önemli fonksiyonu; Kurum’un öncelikli hedef grubu olan korunmaya muhtaç çocuk ve gençlerin korunma altına alınmasına esas oluşturacak nedenin ekonomik yoksunluk olması halinde, bu kişilere ve ailelerine kuruluş bakımı yerine, ekonomik yardım ve diğer destekleyici sosyal hizmet uygulamalarıyla ailenin parçalanmadan bir arada yaşamasına fırsat sağlamak. Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinde esas ilke, kişilerin kendi kendilerine yeterli duruma getirilmesi.

Sosyal Ve Ekonomik Destekten Kimler Yararlanabilir: Korunma kararlı   kuruluşta bakılan çocuklardan ailesi yanında bakılabilecek olanlar, Hakkında korunma kararı alınma talebiyle başvuruda bulunulup, korunma kararı alınmaksızın ekonomik destek ile ailesi yanında bakılabilecek durumda olan çocuklar, Korunma kararı olup da yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle Yetiştirme Yurtlarından ayrılan çocuklar, Korunma kararı olmamakla birlikte eğitimine devam edemeyecek durumda olan ilk ve orta öğretim öğrencileri yararlanabilecekler.

Nasıl Yararlanılır: Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurulur. Sosyal çalışmacı müracaatçı ile bir ön görüşme yapar. Durumunun sosyal ve ekonomik destek ile desteklenmesi uygun olduğu kanısına varıldığı takdirde müracaatçı için bir dosya açılır.  Müracaatçı hakkında sosyal inceleme yapılır. Sosyal inceleme sonucunda sosyal ve ekonomik destek verilmesine karar verilen kişiler için sosyal ve ekonomik destek işlemleri başlatılır.
Hizmetten Yararlanacaklardan İstenilen Belgeler : T.C. Kimlik Numarası beyanı, Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi, İl ve İlçe müdürlükleri, muhtaç kişilerle ilgili başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda  da bulunabilir.