Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, bugün Türkiye'nin genelinde yağmur bekleniyor. Çarşamba günü yurdu terk etmesi beklenen yağışlarla birlikte, kuvvetli lodos ve sıcaklık artışı uyarısı da yapıldı.

 

Türkiye'nin bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği bildirildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik değerlendirmede, vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları istendi.

 

Türkiye'nin batı kesimlerinden başlayarak Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, kuvvetli lodosla birlikte gelecek yağışlı havanın önce iç ve batı bölgelerde, zamanla doğu kesimlerde hava sıcaklığını hissedilir derecede artırmasının beklendiği belirtildi.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre ise bugün Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağış bekleniyor.

 

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde kuvvetlenerek, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın'ın kuzey ve doğusu, Çanakkale'nin güneyi ile akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor.

 

Rüzgarın batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden özellikle yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü yağışlı sistemin kuzeydoğu kesimlere doğru çekilmesi ve sonrasında Türkiye'yi terk etmesi bekleniyor. Ancak perşembe ve cuma günleri iç ve batı bölgelerde lodosun kuvvetlenmesi ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, Türkiye'nin batı kesimlerinde bulutlanmanın artacağı ve yer yer yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

 

Hava sıcaklığının kuvvetli lodosla birlikte önce batı kesimlerde, perşembe ve cuma günleri iç ve batı bölgelerde, cumartesi günü doğu kesimlerde 6 ila 10 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

 

Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yarın yağış alan yerlerde yağış anında, çarşamba günü batı kesimlerde, perşembe ve cuma günleri iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.