Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, özellikle Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla; ilimizde görevli personel arasından mülâkat yoluyla seçilecekler için Kayseri Eğitim Merkezinde 6 ay süreli “Tashih-i Huruf Kursu” düzenleneceğinden, Nevşehir genelinde görev yapan din görevlilerinden şartlara haiz olup müracaat edenler, İl Müftülüğünde düzenlenen Tashih-i Huruf Kursu Sınavı’na katıldı.

 

Komisyon, Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Yüksel Demirkoparan’ın başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Mustafa Koza’da üye olarak katıldılar.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu Tashih-i Huruf kursu yarışmasına, il geneli 27 İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım katıldı.

 

Müftü Yardımcısı Nazım Haksever; Bu kursun Nevşehir’imizin manevi hayatına büyük katkısının olacağını belirtti ve sınavın milletimize hayırlı olması diledi.

 

Haksever; “İl’imize Başkanlık tarafından verilen kontenjan 3 kişi olup, sınavı kazanan 3 görevlimiz Kayseri Eğitim Merkezinde 6 ay Tashih-i Huruf Kursu görecektir” dedi.