NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Göre kasabasında Belediyenin öncülüğünde yapılan ve kasabanın ileri gelen isimlerinin da katkılarıyla ortaya çıkarılan Dünden Bugüne Göre isimli kitabın dağıtımı tamamlandı.

Söz konusu kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, kitabın Göre kasabasının gelenek, örf ve adetlerinin gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynamasını hedeflediklerini söyledi.

Başkan Topçu, “Kasabamızda doğmuş büyümüş, yaşayan veya kasaba dışına göç etmiş tüm Göreli hemşehrilerimizin merakla beklediği Dünden Bugüne Göre Kasabası adlı kitap Haziran ayı sonu ile tamamlanarak dağıtımına başlandı. Göremizin gururu değerli hocalarımız Hüseyin Güney, Emrullah Güney ve M Cihan Eroğlu tarafından hazırlanan kitap kasabamızın tarihi geçmişini, coğrafyasını, geleneklerini, araştırarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyor. Kitapların dağıtılması Belediyece her haneye bir adet olarak gerçekleşmiştir. Kitabın hazırlanmasında, ücretlerinin karşılanmasında, her türlü bilgi ve belgelerin sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.