Dünyanın en eğlenceli ralli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen “Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi” Türkiye etabında ralliye katılan klasik otomobil tutkunları 10-11 Mayıs 2013 tarihlerinde Avanos’ta olacaklar.

 

Bu yıl 8.’si düzenlenen “Dostluk ve Barış Rallisi” kapsamında, 20 ülkeden 333 klasik arabanın katıldığı ralli çerçevesinde 600’ün üzerinde yarışmacı Avanos’ta konaklayarak ilçemizi yakından tanıma fırsatı bulmuş olacaklar.

 

“Allgau-Orient Rallye, Dostluk ve Barış Rallisi” dünyanın son otomobil macera ve dostluk rallisi. 28 Nisan 2013 tarihinde sekizinci kez Almanya’nın güneyinden başlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin´de bitecek olup, Avrupa, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parkuru olmak üzere üç etaptan oluşuyor. 20 ülkeden toplam 111 takım, 333 araç ve 666 yarışmacı katılıyor. Her yarışmacı kendi parkurunu alternatif 10 rota arasından seçmekte özgür. Her takımdan bir ekibin İstanbul kontrol noktasına ulaşması ve KKTC´de bitiş noktasına ulaşması gerekiyor. Allgeau-Orient Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu’nun amacı, halklar arası iletişimi ve kültürler arası paylaşımı arttırmak, katılımcılara macera dolu farklı bir deneyimi yaşatmak olduğu vurgulanıyor. Ralli bitiminde Araçların üzerinde bulunan oyuncak araba ve bebekler Filistinli çocuklara 333 klasik araçta Ürdünde mülteci kampında bulunan Filistinlilere bırakılacak Rallicilerin 12 Mayısta Hatay'a Ulaşmaları  daha sonrada İsrail üzerinden Ürdüne geçmeleri bekleniyor 2011 yılındaki ralli sonunda araçlar Türk Kızılay`ına, 2012`de Azerbaycan mültecilerine bağışlanmıştı.

 

Otomobil ve ralli tutkunları, 10-11 Mayıs 2013 tarihlerinde Avanos’ta ralli coşkusunu yaşayarak araçları yakından görebilir.