Dünyadan isimler The North Face Kapadokya Ultra Trail'de koşacak.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve 167 kişinin katıldığı The North Face Kapadokya Ultra Trail, bu yıl 991 koşucunun katılımıyla 24 Ekim 2015 Cumartesi günü Kapadokya’nın eşsiz güzellikteki vadilerinde ve turistik merkezlerinde gerçekleştirilecek. Kapadokya’da yapılan RaidLight Aladağlar Sky Trail veSalcano Kapadokya Bisiklet Festivali gibi önemli spor etkinliklerini de organize eden Argeus tarafından düzenlenen The North Face Kapadokya Ultra Trail, 110 km, 62 km ve 36 km koşu mesafelerini kapsayan üç farklı parkurda yapılacak. Etkinliğe Almanya, Malezya, İngiltere, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya, İsveç, Hollanda, Danimarka, Portekiz, Endonezya, Slovakya, Belçika, Rusya Federasyonu, Avustralya, Sırbistan, İtalya, Fransa, Bosna Hersek, Ürdün, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Japonya, Ukrayna, Lübnan, Romanya, Avusturya, İran, Brunei, Kazakistan, Gürcistan, ABD, Macaristan, Norveç, Irak, Brezilya, Kanada, İsviçre ve KKTC’den koşucular katılacak.

Çocuk koşusu, fuar alanı etkinlikleri, ödül törenleri ve çekilişlerle festival tadında geçecek The North Face Kapadokya Ultra Trail katılımcıları arasında Francesca Canepa (İtalya), Graziana Pè (İtalya), Robert Britton (İngiltere), geçtiğimiz yılın birincisi Elena Polyakova (Ukrayna), Matthieu Girard (İsviçre) ve Matthias Krah (İngiltere) gibi dünyaca tanınan koşucular bulunuyor. Etkinlikte ayrıca, Sen De Gel Derneği’nin projelerine katkıda bulunmak amacıyla, oyuncular Hande Doğandemir ve Yağmur Tanrısevsin ile modacı Eda Taşpınar da ALL ünlüler takımı içinde koşacak.

The North Face Kapadokya Ultra Trail kapsamında koşulacak mesafeler ve tırmanış toplamları şöyle:

The North Face Kapadokya Ultra Trail: 110 km, 3485 m+

Kapadokya Trail 60K: 62 km, 1980 m+

Kapadokya Trail 30K : 36 km, 935 m+

Ödüller

Koşuları başarıyla tamamlayan tüm katılımcıları bitirme madalyası verilecek. The North Face Kapadokya Ultra Trail ve Kapadokya Trail 60K koşularını tamamlayanlara ayrıca birer “Finisher” yeleği hediye edilecek. Koşularda kadın ve erkek kategorilerindeki ilk üç sırada yer alacak katılımcılara verilecek ödüller ise şöyle belirlendi:

Birincilik ödülleri: Kaya otelde 2 gece konaklama (2 kişi), balon turu (2 kişi), The North Face ödülleri.

İkincilik ödülleri: Balon turu (2 kişi), Soleus koşucu saati.

Üçüncülük ödülleri: Kaya otelde 2 gece konaklama (2 kişi).

Çocuk Koşusu

The North Face Kapadokya Ultra Trail kapsamında, 25 Ekim 2015 Pazar günü saat 10:00’da Ürgüp’de 06-10 yaşları arasındaki çocukların katılımına açık olan bir çocuk koşusu da düzenlenecek. Sıralama yapılmayacak olan 500 metrelik koşu sonrasında katılan çocukların tamamına birer koşu t-shirt’ü hediye edilecek. Ayrıca, koşu sonrasında gerçekleştirilecek çekilişle 10 çocuğa birer tane Salcano marka dağ bisikleti hediye edilecek. Katılmak isteyenlerin en geç 24 Ekim Cumartesi akşamı 20:00’ye kadar Ürgüp’deki etkinlik merkezinde kayıt yaptırması gerekiyor.

The North Face Kapadokya Ultra Trail destekçileri

İsim sponsorluğu The North Face tarafından yapılan Kapadokya Ultra Trail’in diğer sponsorları ise Voyager Balloons, Fiat ve Forum Kapadokya olarak belirlendi. Kurumsal destekçileri Türk Hava Yolları (THY), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Uçhisar Belediyesi ve Göreme Belediyesi olan etkinliğin tanıtım destekçileri izlesene.com, Discovery Channel, Show Radyo ve dijibox.com oldu. The North Face Kapadokya Ultra Trail’in diğer sponsorları ise şunlar:

Middle Earth Travel, Ziggy’s Shoppe&Cafe, Kapadokya Seramik, Kapadokya Sofrası, Elai Catering, Kale Konak Cave Hotel, Serinn House, Hotel Akuzun, Ürgüp Evi, Museum Hotel, Güray Müze, Gallery Cappadocia, Taşkonaklar, Bazaar 54, Ramada Cappadocia, Hadosan Halı, Rock City Tourism&Organization, Floria Hotel, Göreme Onyx, Enterprise Rent-A Car, Dinler Group, Kayakapı Premium Caves, Selçuklu Evi Cave Hotel, Yusuf Yiğitoğlu Konağı, MDC, B Active, Fresco Cave Suites&Mansions, Soleus, Travel Atelier, Turban Ürgüp, Yeni Mutfak, Temel İnşaat, Old Greek House, Düven Hotel, Dere Suites, Yunak Evleri, Les Maisons de Cappadoce, Sunak Boutique, Muti by Prokopia, Oses Çiğ Köfte, Salcano, NCS ve Arbella Makarna.