Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanların, kamu yönetimi anlayışında yeni açılımları beraberinde getirdiğini ifade etti. 
Yeniliklere uyum sağlanması, vatandaşların yaşam kalitesinin ve toplumsal refahın artırılması için yeni örgütsel yapılanmaların oluşturulması, hizmet ve iş süreçlerinin yeniden tasarlanması, bütünleşik, sürdürülebilir, kapsamlı ve çağın gereksinimlerine uygun kamu yönetimi reformunun gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Elektronik devlet olarak adlandırılan yeni kamu yönetimi oluşumu sadece teknolojik değişimi değil, yapısal dönüşüm sürecini de ifade etmektedir" dedi. 
Kamu yönetiminde reform süreçlerinin dünya ve ülke şartlarındaki değişimle birlikte sürekli gündemde olması gerektiğini belirten Yılmaz, kamu yönetiminde değişim sürecinin yeni reform alanlarıyla devam ettiğini kaydetti. 
Yılmaz, kamu yönetiminde ve işleyişinde modernizasyon sağlanması adına çalışmaları tamamlanma aşamasında olan Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'nda kurumsal bilgi stratejisi, kamu bilişim personeli, kamuda açık kaynak kodlu yazılım kullanımı, kamu bilişim yetkinlik merkezi, kamu bulutu, Türkiye coğrafi bilgi stratejisi ve eylem planı, kent yönetimi bilgi sistemi, etkin kamu bilişim tedariği ve e-Devlet mevzuatına yer verildiğini anlattı. 
Cevdet Yılmaz, e-Devlet kapısının 18 Aralık 2008 tarihinde 22 hizmetle faaliyete geçtiğini anımsatarak, "Bir hizmet üretmemekle birlikte, kamuya ait önemli bir bilgi sistemi olup kamu hizmetlerinin tek noktadan ve farklı kanallardan entegre sunumunu hedefleyen bir platform özelliği taşımaktadır" dedi. 
Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre 2008'de 6 bin 990, 2009'da 95 bin 336, 2010'da 1 milyon 995 bin 675, 2011'de 11 milyon 298 bin 441, 2012'de 13 milyon 907 bin 677 ve 2013'te 16 milyon 528 bin 386 olan e-Devlet kullanıcı sayısı 16 Mayıs 2014 itibariyle 17 milyon 751 bin 658'e ulaştı. 
Uygulamayı en çok kullanan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak sıralanırken en az kullanan iller de Tunceli, Bayburt, Ardahan, Kilis ve Gümüşhane oldu.