NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube başkanlığı seçim öncesinde sendikaya yönelik iddiaları ile gündeme gelen twitter kullanıcısının hesabının mahkeme kararı ile kapatılmasının sevinci yaşıyor.

Şube Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Seçim güvenliğine ilişkin ortaya attığı iftiralarla bir kez daha gündemi meşgul eden “Fuatavni” isimli Twitter kullanıcısına “erişimin engellenmesi” yönündeki talebimiz Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi. Mahkeme, 2015/2353 D. iş sayılı dosya üzerinden verdiği kararda, Twitter müfterisinin URL adresinin kapanmasına hükmetti. Kararda şu ifadelere yer verdi: “Belirtilen internet adresinde dilekçede belirtildiği şekilde kişilik haklarını ihlal edecek şekilde yazılar paylaşıldığı görülmüş olup, kişilik hakları kişinin hür ve bağımsız varlığının önemli bir parçası olup, kişinin yaşadığı toplumda, ilişki kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak, onu küçük düşürecek, yanlış tanıtacak, zora sokacak, düşmanca bir ortama itecek her türlü davranış kişilik haklarına saldırıdır. Yayın içeriğinde sarf edilen ifadelerin doğrudan talepte bulunana küfür ve hakaret edilmekte olması nedeniyle, talep edenin müvekkilinin kişilik haklarını ihlal ettiği sonucuna varılmış, ayrıca paylaşımlarda birtakım kamu görevlilerinin isimleri açıkça belirtilerek terör örgütlerine hedef gösterildiği, bu şekilde kamu görevlilerinin can güvenliğinin tehlikeye düşürüldüğü anlaşılmıştır. Anılan URL adresinin yalnızca hakaret içeren ve kamu görevlilerinin isimlerinin bulunduğu kısımlara erişim engellemesinin kamu görevlilerinin can güvenliğini sağlamaya yetmeyeceği, ayrıca URL adresinde yoğun şekilde hakaret ve tehditlerin bulunduğu dikkate alınarak gerek müracaat edenlerin kişilik haklarına yönelik saldırıların önlenmesi gerekse kamu görevlilerinin can güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla URL adresinin tamamına erişimin engellenmesi gerekmiş. ” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Eğitim-Bir-Sen olarak, Twitter müfterisiyle yasal mücadelemiz devam edecektir” ifadesine de yer verildi.