Geleneksel Aşure dağıtımında Enderun Eğitim Vakfı yine dikkatleri üzerine çekti.
Nevşehir'de Enderun Eğitim Vakfı tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Enderun Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirilen Aşure Ziyafeti vakfın Kasaplar Çarşısı'ndaki genel merkez binası önünde önünde yapıldı. Vakıf tarafından yaklaşık bin kişiye yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar ise büyük ilgi gösterdi. Aşure dağıtımı etkinliğine AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk ile AK Parti Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Enderun Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu, "Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak suretiyle her yıl aşure yapıp halkımıza ikram ediyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi oldukça güzeldi. Bu etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Enderun Eğitim Vakfımızın düzenlediği Aşure ziyafetinde, birlik ve beraberliğimizin devamı, milletimizin ve devletimizin bekası için eller semaya açıldı.

Eğitim ve hizmette öncü olan Rahmette Zeki Soyak Efendinin uzun soluklu çalışmalarıyla ilmek ilmek ördüğü bir bahçıcan duyarlılığı ile genç nesiller yetiştirdiği Nevşehir'imizin köklü vakuflarından Enderun Eğitim Vakfı Sosyal çalışmalarında halkımızın bilinçlendirmesi için her zaman ki gibi Aşure dağıtım proğramında da dikkateleri üzerine çekti.Çalışmalarından memnuniyet duyduğumuz Enderun Eğitim Vakfı çocuk genç , yaşlı kadın erkek farkı gözetmeden eğitim faaliyetlerine hizmetin 20.Yılınıda geride bıraktı.
Merhum Üstad Zeki Zoyak Hoca Efendinin itikat ve ibadet milli duygular ve samimiyetle eğitmiş olduğu gençler bugün orta yaş ve yaşlı konumuna geldiler. İlk günkü heyecanlarını yitirmeden çalışan Enderun Eğitim Vakfı müntesipleri ve yöneticileri görünen o ki daha çok hizmetlere imza atacaklar.Kurumsal çalışmayı kendilerine şiar edinen Enderun Eğitm Vakfı Nevşehirimizin medarı iftarı olarak gönüllere taht kurmaktadır. Bizde FİB Haber Merkezi olarak kardeşlerimizi tebrik ediyor ne zaman Enderunvari kreş çalışmalalrına başlayacaklarını da merakla bekliyoruz.